ГСЧС г.Доброполья напоминает о безопасном поведении на льду и при зимней рыбалке

Переглядів: 1394 0 04.01.2016 в 15:50:56 Новини МНС
ГСЧС г.Доброполья напоминает о безопасном поведении на льду и при зимней рыбалке

Безпека поводження на льоду та при зимовій риболовлі.

 

Наступила відлига, а з нею і найнебезпечніший для любителів риболовлі період. Щорічно безліч людей гине провалившись під лід.

Нескладні правила поведінки на льоду, які допоможуть уберегтися від неприємностей

1. якщо лід тонше 5-7 см – виходити на водойму небезпечно. Зазвичай надійний лід має зеленуватий, блакитний відтінок

2. Виходити на берег і заходити на лід безпечніше в місцях, розташованих над мілиною, і таких, які не покриті снігом. По тонкому льоду пересуватися краще за протоптаними доріжками.

3. Поодинці в цей період рибалити ризиковано. Якщо виїхали на риболовлю компанією, то не тісно на одному квадратному метрі. Якщо пересуваєтеся по льоду групою - йдіть ланцюгом, по одинці, інтервал повинен бути не менше 5 м. Перед тим як виходити на тонкий лід запасіться в обов'язковому порядку шматком мотузки, довжина якої 10-15 м.

4. Вельми небезпечно на водоймі випробовувати лід на міцність. Місця з швидким плином обходьте, також остерігайтесь місць, де підприємства скидають теплу відпрацьовану воду і місць впадання струмків. Не варто наближатися до підталин, тріщин, вмерзлих в лід гілкам, водоростей, очеретів.

5. Для риболовлі з льоду використовуйте спеціальні намети для зимової риболовлі, звичайні ж туристичні намети не підходять для цього, адже вихід і огляд у них утруднений.

6. Верхній одяг не застібайте щільно, а на одне плече надіньте лямки від рюкзака, в разі чого - у Вас буде можливість швидко звільнитися від них.

Кожен повинен пам’ятати про небезпеку виходу на лід, а під час відлиги взагалі необхідно відмовитися від такої прогулянки. Щоб уникнути трагедій варто не допускати на лід дітей. Взимку досить часто змінюються погодні умови, тому кожен крок по кризі може стати останнім, а чергова рибалка може осиротити вашу сім’ю.

Будьте вкрай обережні на водоймах! Пам’ятайте про небезпеку та правила поведінки на льоду.

 

19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх