Газета "Новий шлях": "Творческий путь длиной 80 лет" + ФОТО

Переглядів: 3270 0 24.02.2015 в 15:52:09 Суспільство
Газета

У лютому 1935 року за рішенням Добропільського райкому КП(б)У вийшов у світ перший номер Добропільської газети «Новий шлях». Цій події був присвячений захід, проведений 20 лютого у Добропільській Центральній міській бібліотеці під назвою «Слово, моя ти єдиная зброє!»

Подія була урочиста і вагома, адже у бібліотеці зібралися люди, які все своє життя пов`язали з газетою – журналісти, ветерани видання, друзі газети, а також члени поетичного клубу «Крила надії», чиє чергове засідання і було присвячене газеті.

«Новий шлях» має довгу і цікаву історію, він жив і розвивався разом з нашим містом і районом, був ретельним літописцем усіх визначних подій, торкався доль тисяч людей, бо входив у домівки земляків як добрий друг, порадник, як член родини.

Звичайно, «Сталінський шлях» 1935 року і «Новий шлях» 2015 – це зовні дві несхожих газети, але в усі часи, під будь-якими назвами «Шлях» пропагував вічні цінності – добро, людяність, творчий пошук, самовіддану працю, патріотизм. На цьому наголошували всі, хто виступив того дня перед поважним зібранням. Від імені Добропільської міської ради, виконавчого комітету ювіляра привітала керуючий справами Добропільського міськвиконкому Наталія Миколаївна Старостенко, яка вручила редакції подарунковий сертифікат. Сповненим щирих емоцій був виступ редактора «Нового шляху», Заслуженого журналіста України Алли Сергіївни Мостової. Вона подякувала всім друзям і шанувальникам за підтримку, згадала основні віхи становлення газети і її найяскравіших представників. Це письменники Є. Гуцало і В. Чухліб, редактори А. Бердиченко і В. Молодик, когорта славних журналістів, яким наше видання дало путівку у життя.

Цікавим був виступ ветерана «Нового шляху» М. Принцевського, який розповів про той журналістський гарт, який давав «Шлях перемоги» своїм співробітникам. Колишній відповідальний секретар Л. Леонова розказала про нелегку працю газетярів, які створювали газету у стінах друкарні, формували її зовнішній вигляд і індивідуальність.

Кожен історичний етап розвитку газети був проілюстрований у презентації, підготовленій бібліотекарями, тож майже всі запрошені побачили себе і своїх друзів на фотографіях, а також на фотовиставці, організованій тут же, у читальному залі.

З теплими побажаннями прийшли привітати з 80-річчям «Новий шлях» добрі друзі – голова районного відділення Асоціації жінок регіону Л. Наровілова, Почесний громадянин Добропілля В. Подолян, методист з організації дитячих та юнацьких ЗМІ Добропільського ЦДЮТ Т. Лисенко.

Саме зі сторінок міськрайонки бере початок поетичне слово нашого краю. Утворившись на початку 80-х у стінах редакції, поетичне об`єднання на початку 2000-х відродилося при бібліотеці, де плідно працює до сьогодні. Голова поетичного клубу «Крила надії» І. Калініна, (колишній заступник редактора «Нового шляху») привітала новошляхівців з ювілеєм і підкреслила роль газети у становленні поетів Добропілля. Свої пісенні виступи подарували гостям члени клубу Г. Заварзін і С. Каширська.

Тепла зустріч закінчилася гарячою чашкою чаю у колі однодумців і друзів, якими багата наша газета. Тож хай так буде ще дуже багато років!

Ольга Супрядкіна,

бібліотекар ВО ЦМБ


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх