Добропольчанам рассказали о строительной амнистии

Переглядів: 996 0 14.10.2018 в 13:00:49 Новини місцевої влади
Добропольчанам рассказали о строительной амнистии

Доводимо до вашого відома, що 28 серпня 2018 року набрав чинність наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства № 158 «Про затвердження Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт”.

Будівельна амністія поширюється на об’єкти незначного класу наслідків:

- індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, збудовані у період з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року;

- будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.

Для прийняття в експлуатацію об’єктів необхідно подати заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта з урахуванням вимог Закону України «Про адміністративні послуги» до Донецької державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) за адресою: м. Краматорськ.

Заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта підписують також співвласники земельної ділянки та /або зазначеного об’єкта ( у разі їх наявності)

До заяви додаються:

- один примірник заповненої декларації (форму бланка декларації можливо взяти на офіційному сайті ДАБІ в розділі бланки документів або в сільській раді);

- звіт про проведення технічного обстеження;

- засвідчені в установленому порядку копії:

а) документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якій розміщено об’єкт;

б) тенічного паспорта (з відміткою про проведення технічного обстеження). При цьому, технічні паспорти, складені до набрання чинності цим Порядком, подаються за умови проставлення в них відповідної відмітки про проведення їх технічного обстеження.

Штрафні санкції за самовільне будівництво та експлуатацію таких об’єктів до власників/користувачів земельних ділянок не застосовуватимуться.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх