Добропільський відділ пробації відзначає професійне свято

Переглядів: 658 0 06.02.2021 в 09:30:37 Новини поліції
Добропільський відділ пробації відзначає професійне свято

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації  України.

Сьогодні ми відзначаємо 6-ту річницю прийняття Закону України «Про пробацію».

Завдяки зусиллям співробітників служби пробації в суспільстві зміцнилось розуміння важливості і відповідальності пробації, ставлення органів самоврядування, поширився круг партнерів та однодумців, що значно полегшує здійснювати спільну мету – забезпечувати безпечне суспільство заради майбутнього.

На сьогодні у м. Добропілля виправленням осіб, які порушили норму закону та які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі займається Добропільський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області.

В Добропільському відділі пробації за  12 місяців 2020 року виконувалися судові рішення стосовно 245 осіб.  Протягом 2020 року підготовлено та направлено до суду 114 досудових доповідей, стосовно 11 обвинувачених осіб неповнолітнього віку,  надійшло 1 судове рішення про притягнення осіб до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт за несплату аліментів. 112 вироків виконувалися відносно звільнених від відбування покарання з випробуванням, 12 вироків відносно осіб, засуджених до покарання у виді громадських робіт, 7 рішень суду відносно засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Протягом 12 місяців виконувалися судові рішення у виді штрафу відносно 43 осіб, до бюджету сплачено 62050 грн. Із заробітної плати осіб, до яких застосовано виправні роботи, до Державного бюджету перераховано 44363,61 грн.

Пробація надає такі переваги: убезпечення громади від вчинення повторних злочинів; справедливе здійснення правосуддя; зниження злочинності; зниження кількості ув’язнених осіб? а також залишаючись у суспільстві, особа не втрачає роботу та сплачує внески у держбюджет; збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді; збереження роботи та житла;  позитивний соціальний ефект: особа не втрачає соціальні зв’язки та має шанс створити сім’ю.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх