Добропольские полицейские провели превентивный рейд по селам Шаховской громады

Переглядів: 1112 0 18.06.2018 в 12:00:19 Новини поліції
Добропольские полицейские провели превентивный рейд по селам Шаховской громады

Співробітники Добропільського відділення поліції спільно з представниками служби у справах дітей Добропільської райдержадміністрації перевірили умови проживання дітей у 10 місцевих родинах, відвідали юних відпочивальників пришкільного табору та провели профілактичну бесіду із продавцями сільських крамниць щодо недопустимості продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім.

Так, вчора свій превентивний рейд поліцейські розпочали з того, що разом із спеціалістами соцслужб перевірили в яких умовах мешкають діти з проблемних родин. Таких сімей в Шахівській громаді 10. Загалом в них виховується 20 дітей віком від одного і до 16 років. Перевірка показала, що батьки майже всіх родин належно виконують свої батьківські обов’язки, адже діти забезпечені всім необхідним, а в оселях прибрано та чисто.

Лише в одній родині одразу двоє батьків отримали від перевіряючих попередження та адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Батько й матір 3-річної дівчинки та 2-річного хлопчика не дбають про умови проживання та виховання власних дітей і малечі доводиться жити в антисанітарних умовах. Пояснень у дорослих не знайшлось, але вони пообіцяли найближчим часом виправити ситуацію. Члени комісії пообіцяли повернутися, щоб перевірити чи дотрималися батьки своїх обіцянок, в інакшому випадку на них чекає тимчасове вилучення неповнолітніх дітей з родини.

Потім інспектори ювенальної превенції поліції завітали до маленьких мешканців с. Шахове, які відвідують пришкільний літній табір. Так, правоохоронці провели з хлопчиками та дівчатками пізнавальну вікторину «Що ти знаєш про здоровий спосіб життя», під час якої перевірили знання дітей правил безпеки на воді та на дорозі. Також дітям було розказано про їхні права і обов’язки. Поліцейські розповіли до якого віку за вчинки дітей відповідають батьки, а з якого віку за скоєння правопорушень настає адміністративна чи кримінальна відповідальність. Юні відпочивальники із задоволенням слухали розповіді «гостей у погонах» та виявили бажання самим відвідати відділення поліції та подивитися, як проходить робочій день поліцейського.

Цього ж дня правоохоронці об’їхали торгівельні та розважальні заклади населених пунктів Шахівської громади й нагадали продавцям про відповідальність за продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. В харчових крамницях та кафе поліцейські залишили відповідні пам’ятки і тепер покупці знатимуть, що в цих закладах не продають алкоголь та сигарети особам, які не досягли повноліття.

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх