Добропольские полицейские призывают граждан быть бдительными и не попадать в сети мошенников

Переглядів: 871 0 05.03.2019 в 08:30:32 Новини поліції
Добропольские полицейские призывают граждан быть бдительными и не попадать в сети мошенников

Співробітники Добропільського відділення поліції завітали до працівників об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гармонія» м. Білозерського, щоб розповісти їм як не стати жертвою шахраїв і зберегти свої гроші.

Правоохоронці розгорнули цілу інформаційну кампанію з метою застереження громадян від розповсюдженого злочину - шахрайства. Поліцейські зустрічаються та проводять попереджувальні бесіди із працівниками різних установ та закладів, розповсюджують інформаційні листівки, виступають із відповідними зверненнями у засобах масової інформації.

Майже щодня правоохоронці фіксують заяви від громадян, які втрачають свої заощадження «завдяки» своїй довірливості та спритності шахраїв. Як вберегти себе і не стати черговим потерпілим розповіла старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Добропільського відділення поліції Тетяна Лаптинська.

Правоохоронець зауважила, що аферисти користуються довірливістю, розгубленістю та неуважністю своїх потенційних жертв. В результаті – довірливі громадяни втрачають чималі суми грошей.

Аби не потрапити на гачок аферистів, слід дотримуватись простих правил:

не впускайте до своїх осель незнайомців, в тому числі тих, які представляються працівниками різних установ, комунальних служб, пропонують будь-які послуги чи товари. Якщо особа представилася працівником певної установи чи організації, вимагайте, передусім посвідчення або інші відповідні документи, а вже потім продовжуйте розмову;

в жодному випадку не перераховуйте чи не віддавайте особисто гроші зловмисникам, які телефонують з повідомленням про те, що ваш родич потрапив у поліцію чи лікарню. Знайте – це шахраї! Обов’язково зателефонуйте родичу, про якого йде мова та з’ясуйте чи з ним все гаразд;

не повідомляйте нікому персональні дані своїх банківських карток та не проводьте ніяких операцій з ними, коли вам телефонують нібито працівники банку. У таких випадках припиніть розмову та негайно звертайтеся на гарячу лінію банку, у якому обслуговуєтеся, повідомте про подію, у разі необхідності заблокуйте картку;

здійснюючи покупку товарів через інтернет, уберегтися від шахраїв можливо, якщо діяти за схемою: отримав товар, перевірив якість і тільки після цього заплатив.

«Сподіваюсь, що ви скористаєтесь нашими порадами, а також розкажете про можливі афери своїм родичам, знайомим, друзям, щоб вони були обережними і не потрапили "на гачок" аферистів. Але, у разі вчинення відносно вас шахрайських дій, не гайте часу і звертайтесь до поліції», - зауважила старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Добропільського відділення поліції Тетяна Лаптинська.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх