Добропольские правоохранители рассказали местному населению о способах мошенничества

Переглядів: 1728 0 03.07.2017 в 09:00:44 Новини поліції
Добропольские правоохранители рассказали местному населению о способах мошенничества

Найрозповсюдженіші види шахрайства та методи захисту від них – саме ці питання підіймають під час зустрічі із робітниками різних установ поліцейські Покровської (Красноармійської) оперзони. Вчора такі попереджувальні бесіди пройшли в Центрі зайнятості та Пенсійному фонді Добропілля.

Майже кожного дня правоохоронці фіксують звернення громадян про те, що невідомі позбавляють їх грошових заощаджень. Популярними шахрайськими схемами є – дзвінки по телефону від «співробітників» банку із пропозиціями «розблокувати банківську картку» чи «перевірити її пін-код», а також хибні інтернет-оголошення з продажу товарів, в яких зловмисники пропонують товар за привабливу ціну і зникають, отримавши передплату за нього. Часто правопорушники використовують психологічний тиск на довірливих громадян, повідомляючи їм, що в біду потрапив хтось із родичів, а потім  пропонують «допомогу» у «визволенні із відділу поліції».

Так як Пенсійний фонд та Центр зайнятості відвідує велика кількість людей, добропільські правоохоронці прийшли до цих установ аби попередити про шахрайства як самих співробітників, так і їхніх клієнтів.

Під час інформаційної бесіди, поліцейські  розповіли присутнім про те, як не потрапити на «гачок» до зловмисників: ніколи не називати свої конфіденційні дані невідомій особі, спочатку перевіряти чи насправді телефонують із банківської установи дзвінком на Гарячу лінію банку, а також не квапитися відправляти гроші інтернет-продавцям, а розплачуватися за товар у момент його отримання; самостійно телефонувати родичам, які начебто потрапили у лікарню чи поліцію і вже потім рятувати.

Покровський відділ поліції Донецької області повідомляє, що також правоохоронці пояснили слухачам, що в разі якщо хтось із них таки потрапив у шахрайську пастку, не потрібно гаяти час і намагатися самостійно відшукати зловмисників, а одразу звертатися до поліції чи телефонувати на «102».


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх