Добропільські поліцейські розшукують шахраїв, які заволоділи грошима пенсіонерки

Переглядів: 686 0 25.11.2020 в 10:30:52 Новини поліції
Добропільські поліцейські розшукують шахраїв, які заволоділи грошима пенсіонерки

Зловмисники знову використали давню шахрайську схему «біда з онуком», якому терміново потрібні гроші та видурили у літньої жінки 15 тисяч гривень. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

До поліції Добропілля зателефонував чоловік, який повідомив, що невідомі ошукали його 90-річну матір.

Встановлено, що до пенсіонерки  зателефонував невідомий, який представився адвокатом та повідомив, що з її онуком сталася біда. Незнайомець додав, щоб треба негайно допомогти родичу, а саме заплатити 2 тисячі доларів. Розгублена жінка відповіла що таких грошей в неї немає, а є лише 15 тисяч гривень. Така сума чоловіка влаштувала. Він просив пенсіонерку покласти гроші в пакет та кинути з вікна, а він їх забере. Жінка виконала всі вказівки «адвоката», а вже після цього зателефонувала родичам та під час розмови зрозуміла, що її ошукали, адже з онуком все гаразд.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисника. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Працівники поліції в черговий раз застерігають громадян не довіряти незнайомцям, бути більш обачними у телефонних розмовах. Якщо вам повідомляють, що ваші близькі знаходяться в біді, обов’язково зателефонуйте на особистий номер рідних або на спеціальну лінію «102».


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх