Стихийная торговля – опасна для здоровья добропольчан

Переглядів: 966 0 14.09.2018 в 09:00:39 Новини Держпродспоживслужби
Стихийная торговля – опасна для здоровья добропольчан

Добропільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області застерігає споживачів від купівлі харчових продуктів в місцях стихійної торгівлі. Саме, ці небезпечні продукти можуть нести особливу загрозу, як власному здоров’ю споживачів, так і здоров’ю членів їх родин. 

  Службою неодноразово зверталась увага, про те, як молочні, м’ясні, рибні продукти продаються у спеку з землі, із необладнаного автотранспорту, в антисанітарних умовах, без будь-якої ветеринарно – санітарної експертизи та ймовірно несуть чималу загрозу з виникнення гострих інфекційних шлунково – кишкових захворювань, особливо у дітей, людей похилого віку, вагітних. Фахівці управління Держпродспоживслужби рекомендують споживачам придбавати харчові продукти на спеціально обладнаних агропродовольчих ринках, на яких встановлене холодильне обладнання, де проводиться лабораторний контроль якості продуктів харчування в лабораторіях ветеринарно – санітарної експертизи, що є гарантією придбання споживачами якісної і безпечної продукції. Торгівля із землі суворо заборонена! Саме в місцях стихійної торгівлі продаються харчові продукти невідомого походження, які не пройшли на агропродовольчих ринках ветеринарно – санітарну експертизу, не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації, відсутнє холодильне обладнання. Така продукція представляє високий ризик для здоров’я та життя людей! Контроль за стихійною торгівлею на законодавчому рівні до повноважень Держпродспоживслужби не відноситься. У Держпродспоживслужби відсутні важелі впливу на підприємців, які здійснюють стихійну торгівлю. 
  Добропільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області рекомендує споживачам користуватися лише послугами агропродовольчих ринків або мережами супермаркетів та продуктових магазинів.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх