Держава витратить 1 млрд на ноутбуки для вчителів

Переглядів: 874 0 23.04.2021 в 08:00:15 Освіта
Держава витратить 1 млрд на ноутбуки для вчителів

Кошти спрямують на придбання ноутбуків для вчителів шкіл з метою організації дистанційного навчання та інших форм здобуття середньої освіти з використанням дистанційних технологій.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів для придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл, які беруть участь в організації дистанційного навчання.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи затвердження урядом відповідного порядку та умов, що визначають механізм надання й розподілу субвенції.

Очікується, що 980 млн спрямують на придбання ноутбуків для вчителів шкіл з метою організації дистанційного навчання та інших форм здобуття середньої освіти з використанням дистанційних технологій.

«Сьогодні Кабмін затвердив Порядок та умови, що визначають механізм надання й розподілу субвенції у розмірі одного мільярда гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Йдеться про кошти, передбачені Держбюджетом на 2021 рік. Отже, ця субвенція спрямовується на придбання:

- ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання – в обсязі 980 млн гривень;

- засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році – в обсязі 20 млн гривень», - пише міністр.

Кошти субвенції передбачені Державним бюджетом на 2021 рік.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх