Будут ли освобождены украинцы от уплаты военного сбора?

Переглядів: 1344 0 10.04.2019 в 14:00:14 Новини України
Будут ли освобождены украинцы от уплаты военного сбора?

До Верховної Ради надійшов законопроект №10179 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України з метою упередження розкрадання коштів у сфері оборонного замовлення».

Законопроектом пропонується доповнити підрозділ 10 «Інші перехідні положення» розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України пунктом 16-2 такого змісту: «16-2. Тимчасово призупинити дію пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ цього Кодексу до закінчення міжнародного аудиту Державного концерну «Укроборонпром» та розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в Державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб».

Подання законопроекту викликане оприлюдненням матеріалів журналістського розслідування щодо зловживань у Державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб. У зв’язку з цим Верховною Радою України повноваження тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки розширилися на будь-які правопорушення в оборонній сфері, в тому числі у 2018–2019 роках.

Також українська влада ініціювала міжнародну комплексну перевірку діяльності державного концерну «Укроборонпром».

Призупинення українцями сплати військового збору з доходів громадян пропонується до закінчення міжнародного аудиту державного концерну «Укроборонпром» та розслідування фактів зловживань у концерні.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх