ОГНИ г.Доброполья: "Как правильно заполнять платежные документы"

Переглядів: 1581 0 17.03.2016 в 19:34:15 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья:

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, про Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», затверджений наказом Мінфіну від 24.07.2015 № 666 (далі – Порядок, наказ № 666).

Помилки, допущені при заповненні платіжного доручення можуть мати неприємні наслідки, гроші на сплату податкового зобов’язання можуть зависнути та не надійти на потрібний рахунок. Тому, при заповненні платівки важливо дотримуватися встановлених правил, та обов’язково перевіряти правильність внесених даних.

В зазначеному Порядку наведено алгоритм і приклади заповнення поля «Призначення платежу» платіжних документів на сплату (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Додатком до Порядку є новий Перелік кодів видів сплати, який значно коротший від попереднього.

В новому Порядку передбачені такі новації:

- додано приклад заповнення поля «Призначення платежу» у разі перерахування до бюджету Державною казначейською службою України ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ;

- змінено ряд кодів та їх назв у Переліку кодів видів сплати;

- встановлено, що за наявності у платника боргу/недоїмки з єдиного внеску, розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного в полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається в порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а для такого виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140;

- у полі 3 тепер не потрібно зазначати код ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який сплату здійснює юридична особа.

Також Порядком визначено, що при заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

Наприклад, правильним заповненням поля «Призначення платежу»  у разі сплати  суми грошового зобов'язання з ПДВ підприємством «Зірка», що має код за ЄДРПОУ 20120559 буде: *;101;20120559;ПДВ за січень;;;

Наказ № 666 розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України у розділі «Законодавство» (підрозділ «Податкове законодавство>Накази>»).

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області закликає вас бути уважними під час заповнення платіжних документів та чітко дотримуватись вимоги Наказу № 666.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх