Жителька Білозерскього втратила 180 000грн, повіривши в «добрі наміри» незнайомців

Переглядів: 1434 0 13.06.2019 в 08:30:17 Новини поліції
Жителька Білозерскього втратила 180 000грн, повіривши в «добрі наміри» незнайомців

Мешканця Мирнограду шахраї ошукали на 57 тисяч гривень, а жительку Білозерскього – на 180 тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють осіб, які обманними шляхом заволоділи грошима потерпілих.

До чергової частини Мирноградскього відділення поліції звернувся 44-річний місцевий мешканець із заявою про те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима. З’ясувалось, що спочатку потерпілий отримав смс-повідомлення про те, що він став переможцем лотереї і виграв 200 тисяч гривень. Вже в телефонній розмові «представник» невідомої компанії пояснив «переможцю», що для отримання грошей необхідно сплатити один відсоток від виграшу і назвав номер мобільного телефону, на який слід їх перевести. Потерпілий зрадів несподіваному виграшу, тому погодився і одразу ж перевів необхідну суму. Через кілька хвилин чоловіку знов зателефонував незнайомець і сказав, що тепер необхідно перерахувати ще кілька тисяч податку за виграш. Вже в поліції житель Мирнограду розповів, що таких дзвінків було декілька і кожен раз «представник компанії» вигадував нові приводи для переводу коштів та називав нові номери мобільних телефонів. Після останнього переказу чоловік запідозрив, що його обманюють і спробував зв’язатися із незнайомцем для уточнення коли саме він отримає свій виграш, однак це виявилося неможливим – телефон «менеджера» виявився не в мережі. Таким чином, за обіцяні 200 тисяч гривень мешканець Мирнограду перерахував 57 тисяч власних коштів і в решті решт залишився ні з чим.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Шахраю загрожує до 3-х років обмеження волі.

В цей же день добропільські правоохоронці прийняли заяву від ще однієї потерпілої від шахрайських витівок жінки. Так, мешканка Білозерського звернулась до поліції із проханням допомогти їх розшукати зловмисників, які виманили в неї 180 тисяч гривень. Виявилось, що в листопаді минулого року потерпіла замовляла через інтернет-сайт медичні препарати. Отримавши їх, жінка використовувала пігулки за призначенням і до недавнього часу вже й забула про лікування. Наприкінці травня цього року жінці подзвонили «представники фіскальної служби» і повідомили, що ними було встановлено, що фармацевтична фірма, в якої вона купувала медпрепарати - фейкова і тепер клієнтці буде виплачено компенсацію в розмірі 366 тисяч гривень. Єдине, що необхідно буде зробити жительці Білозерського це сплатити певну суму грошей за послуги нотаріуса і оформлення документів на повернення коштів. Жінка зраділа несподіваній звістці й погодилась на умови «інспекторів». Так, до вчорашнього дня незнайомі дзвонили потерпілій і під різними приводами виманювали гроші, обіцяючи от-от перевести на її рахунок названу ними раніше суму. Родичі жінки, почувши від неї розповідь про «епопею» з отриманням коштів, порадили їй більше не витрачати кошти, а негайно звернутись в поліцію.

Співробітниками Добропільського відділення поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для правопорушників позбавлення волі на строк до 3-х років.

Поліцейські звертаються до громадян: не довіряйте незнайомцям, які повідомляють вам про грошовий виграш чи приз, особливо якщо ви не брали участь лотереях та розіграшах. Не перераховуйте власні кошти на прохання невідомих, які обіцяють чи пропонують послуги з повернення коштів, краще відмовтесь від їх послуг і повідомте про такий випадок в поліцію.

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх