Добропольские правоохранители развернули информационную кампанию, направленную на борьбу с мошенниками

Переглядів: 1543 0 10.06.2017 в 14:30:31 Новини поліції
Добропольские правоохранители развернули информационную кампанию, направленную на борьбу с мошенниками

Співробітники Добропільського відділення поліції відвідали Добропільську ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області. Правоохоронці розповіли працівникам установи про те, як не потрапити в злочинні тенета шахраїв, а також роздали робітникам податкової інформаційні листівки із застереженнями.

З початку року на території обслуговування Добропільського відділення поліції зареєстровано 43 фактів шахрайств. Найпоширенішими видами є придбання товарів в інтернет-мережі та спілкування з "працівниками банку".

Сьогодні правоохоронці відправились в місцеві установи, щоб розповісти громадянам про особливості так званих "банківських" шахрайств. Адже останнім часом почастішали випадки, коли невідомі телефонують громадянам та під приводом «перевірки реквізитів банківської картки» та її «розблокування», випитують всю конфіденційну інформацію у довірливих людей, в результаті чого останні втрачають всі свої заощадження з банківських рахунків.

Співробітники поліції роздали громадянам листівки, і вкотре застерегли їх від необачних дій і нагадали, що слід дотримуватись простих правил, які допоможуть зберегти заощадження і не стати черговою жертвою шахраїв:

- справжні співробітники банку ніколи не телефонують своїм клієнтам і не просять ніяку інформацію;

- не передзвонювайте на номер мобільного телефону, зазначеного в SMS-повідомленні, якщо у Вас виникли будь-які сумніви, краще зв'язатися з Банком за контактними номерами, вказаними на зворотному боці Вашої картки;

- не надавайте будь-яку інформацію про реквізити картки (номер картки цілком, ПІН-код, код безпеки CVV), або про одноразові паролі, в т.ч. шляхом направлення відповідних SMS-повідомлень, будь-кому, в тому числі і співробітнику Банку при розмові;

- не підходьте до банкомату і не робите будь-які операції за інструкціями, отриманими за телефоном.

Якщо ви чи ваші знайомі все ж таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до відділу поліції.


Добропольские правоохранители развернули информационную кампанию, направленную на борьбу с мошенниками


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх