«Блокировка» банковской карты стоила жительнице Добропольского района почти 4 тысячи гривен

Переглядів: 1162 0 26.10.2018 в 12:00:23 Новини поліції
«Блокировка» банковской карты стоила жительнице Добропольского района почти 4 тысячи гривен

Жінка, завдяки своїй довірливості, стала жертвою однієї з «класичних» телефонних шахрайських схем. Аферисти, представившись працівниками служби безпеки банку, випитали у неї дані банківської картки, з якої за кілька хвилин зняли 3650 гривен.

До Добропільського відділення поліції звернулася 56-річна жителька Добропільського району. За її словами, до неї зателефонував невідомий та, представившись працівником  служби безпеки банку, повідомив, що з її рахунку хтось намагався зняти кошти. Незнайомець запевнив, що «служба безпеки» зробить усе можливе, аби зловмисники не змогли проводити незаконні операції, а для цього треба негайно заблокувати картку. Для чого псевдопрацівник банку попрохав назвати цифри, зображені на звороті її картки. Жінка довірливо виконала всі вказівки співрозмовника. А згодом, перевіривши свій банківський рахунок, виявила зникнення грошей у сумі 3650 гривень.

За даним фактом слідчі Добропільського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

А правоохоронці вкотре застерігають громадян, що нікому й ні при яких обставинах не надавати реквізити своїх банківських карток, й тим паче - коди доступу до своїх фінансових рахунків.  Громадянам слід пам‘ятати, що поза приміщенням банківської установи і без особистої присутності клієнтів працівники банків не проводять жодних фінансових операцій.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх