Жительницу Доброполья обманули при покупке микроволновой печи в Интернете

Переглядів: 1200 0 13.12.2018 в 11:30:41 Новини поліції
Жительницу Доброполья обманули при покупке микроволновой печи в Интернете

Мешканець Покровська замовив на одному з сайтів автозапчастини, а жителька Добропілля – мікрохвильову піч. В обох випадках оплачений товар так і не надійшов замовникам. А 84-річна покровчанка віддала «кур’єру» 15 тисяч гривень за «порятунок» сина від тюремного ув’язнення. За всіма фактами шахрайств правоохоронцями відкриті кримінальні провадження.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулась 29-річна місцева мешканка із заявою про те, що її ошукали. Було встановлено, що жінка постраждала від рук інтернет-шахрая, який спочатку розмістив на сайті  оголошення про продаж мікрохвильової печі, та отримавши від потенційної клієнтки передоплату в розмірі 650 гривень, перестав виходити на зв'язок.

Аналогічний випадок стався із 31-річним покровчанином. Чоловік зробив замовлення на одному з сайтів з продажу автозапчастини, частково розрахувався за нього, а саме перевів 800 гривень на рахунок продавця, однак після цього останній зник разом із своїм оголошенням. Потерпілий зізнався в поліції, що багато чув про те, що саме таким чином зловмисники видурюють в людей гроші та сподівався, що «ця доля його мине».

Ще одна розповсюджена шахрайська схема «спрацювала» з пенсіонеркою із Покровська. Спочатку жінці зателефонував невідомий, назвався слідчим і сказав, що зараз до неї прийде кур’єр, якому необхідно буде віддати 15 тисяч гривень. За «легендою» незнайомця – син жінки скоїв злочин і тепер може потрапити за ґрати, аби цього не сталося мати повинна заплатити за його порятунок озвучену суму. Не встигла потерпіла покласти слухавку, як в її двері подзвонив «кур’єр», якому пенсіонерка і передала гроші. Згодом жінка зателефонувала родичам, і з розмови з ними зрозуміла, що її ошукали. Ошукана покровчанка звернулась до поліції.

За всіма фактами співробітниками поліції відкриті кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для шахраїв покарання у вигляді 3-х років обмеження волі.

А правоохоронці знову застерігають від подібного придбання товару та радять розраховуватись з он-лайн продавцями лише після отримання бажаної покупки, адже за кожною другою вигідною пропозицією може ховатись звичайний шахрай.  Якщо вам повідомляють, що ваш родич з будь-яких причин потрапив до поліції, одразу ж самі зателефонуйте на 102 і уточніть всю необхідну інформацію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх