В Доброполье активисты собирают подписи

Переглядів: 1789 0 04.11.2017 в 07:30:50 Суспільство
В Доброполье активисты собирают подписи

Активісти збирають 10 тисяч підписів щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства. Наприкінці жовтня Всеукраїнська ініціатива “Активна Громада” Інституту “Республіка” стартувала зі кампанією збору 10 тисяч підписів.

Станом на перше листопада вже зібрано 1116 підписів. Активісти розробили петицію до Верховної Ради України та Міністерства внутрішніх з вимогою неминучості покарань за підкуп виборців. Таким чином, Інститут хоче домогтися підвищення якості виборчого процесу, зокрема, сприяти впровадженню ВРУ змін до виборчого законодавства у контексті невідворотності покарань.

Адже на сьогодні лише в поодиноких випадках особи, які порушували закон, були притягнуті до відповідальності. Наприклад, на позачергових виборах 2014 року до Верховної Ради України, за інформацією МВС, зареєстровано 4069 заяв щодо порушення виборчого законодавства, 131 з них стосувалася підкупу виборців.

Як наслідок, за даними Генеральної прокуратури України, впродовж 2014 року порушено 501 кримінальне провадження за порушення виборчих прав громадян, з яких 215 закрито. По решті 194 - рішення не прийняті до кінця звітного періоду поточного року.

Від Міністерства внутрішніх справ України – забезпечити ефективне викриття та розслідування виборчих злочинів та інших пов’язаних із виборами порушень, а також притягнення до відповідальності всіх без винятку порушників вимог законодавства про вибори.

Запрошуємо небайдужих та активних громадян долучатися до підписів. Для цього варто сконтактувати з представниками “Активної Громади” у вашому місті.

Контакти: регіональний координатор м. Добропілля Калінін Сергій, тел. +3050 980 44 72, [email protected], помічник координатора Печерська Ксенія, тел. +3050 585 02 47, [email protected]


В Доброполье активисты собирают подписи


В Доброполье активисты собирают подписи


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх