В Добропольском районе прошла выставка творчества Петренко Любови Николаевны + ФОТО

Переглядів: 976 0 01.05.2018 в 14:00:41 Заходи культури
В Добропольском районе прошла выставка творчества Петренко Любови Николаевны + ФОТО

Справжньою візитною карткою українського народного мистецтва є вишиванка. Це один з давніх, улюблених і найбільш поширених видів народної творчості. Вишивкою прикрашають одяг, рушники, скатерки, серветки, блузки, сорочки. Мистецтво вишивки спостерігаємо також у вишитих іконах. Вишита ікона була популярна в Україні з давніх часів. 
    Цього року до Великодніх свят, у приміщенні сільського клубу відбулася презентація виставки картин, виконаних у техніці вишивки бісером майстрині - вишивальниці, активного користувача Завидокудашевської сільської бібліотеки - Петренко Любові Миколаївни.

     Дивовижність творів майстрині захоплює настільки, що неможливо просто спостерігати очима – якась потаємна сила змушує взяти в руки, доторкнутися до них, відчути силу енергетики майстрині. Нині в її доробку близько 50 робіт, частину з яких вона подарувала. Сюжети вишивок — біблійні персонажі, пейзажі, репродукції картин відомих художників. Вишивання — складна, копітка ручна робота, але майстриня отримує він рукоділля надзвичайне задоволення.
    На експозиції представлено дванадцять робіт: «Ісус Христос», «Янголята», «Христос Воскрес» та інші. 
    Це друга персональна виставка творчості Петренко Любові Миколаївни, перша відбулася в грудні 2017 року і була приурочена до Різдвяних свят. 


В Добропольском районе прошла выставка творчества Петренко Любови Николаевны + ФОТО


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх