В Доброполье прошла краеведческая презентация "Познай свой край" + ФОТО

Переглядів: 1244 0 04.03.2017 в 12:00:30 Заходи культури
В Доброполье прошла краеведческая презентация

До 85-річчя утворення Донецької області у читальному залі центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС відбулася презентація нового краєзнавчого збірника «Історія розвитку адміністративно-територіального поділу Добропільського району Донецької області (1919 - 2015 рр.)», упорядником якого є Подолян Володимир Васильович – краєзнавець, Почесний громадянин м.Добропілля.
     На заході були присутні: Стрепоченко Ірина Петрівна - заступник голови Добропільської районної ради, Літвінова Юлія Миколаївна – начальник відділу культури і туризму Добропільської РДА, Марченко Любов Олександрівна – голова громадської організації «Добре поле».

      Збірка дає нам змогу дізнатись скільки населених пунктів було на початку 20 століття в Добропільському районі та скільки залишилось на сьогодні. Видання складається з передмови та восьми розділів, є вказівка на використані джерела. Матеріали розташовані в хронологічному порядку. В нього вкладена велика, кропітка робота. Назви деяких населених пунктів неодноразово змінювались, змінювалось підпорядкування - вони входили до складу різних районів, з часом хутора і деякі села зникли з карти району назавжди.

     До збірника увійшли останні відомості про утворення Октябрської сільської територіальної громади та ії перейменування в Шахівську, перелік населених пунктів району, які перейменовані.

   Книга адресована працівникам місцевих органів влади Добропілля, історикам, краєзнавцям, працівникам бібліотек, а також всім, хто цікавиться історією рідного краю.

     Ведучі заходу докладно розповіли про зміст видання, про упорядника книги В.В. Подоляна. Символічно, що Володимир Васильович є ровесником нашого району.    

        Виступ самого автора – це екскурс в історію Добропільського району, був дуже цікавим та пізнавальним.

     Відгук на книгу у своєму виступі зробила Марченко Л.О., яка відмітила цінність історичних фактів, підкреслила важливість видання для майбутнього покоління. Зі словами подяки автору за книгу виступили Стрепоченко І.П. та Літвінова Ю.М.

Презентація була завершена словами вірша В.В. Подоляна:


Любіть Добропілля 
Як матір любіть, 
Маленьку свою батьківщину, 
Цю землю,де ви появились на світ 
і виросли в справжню людину. 
Вона найдорожча для нас сторона, 
наповнена сонячних чарів. 
І сяє у зорях копрів нам вона 
І в праці сільських хлібодарів. 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх