В Доброполье уже месяц оказывает помощь населению «Центр Защиты Прав Человека»

Переглядів: 1204 0 03.12.2017 в 07:30:59 Суспільство
В Доброполье уже месяц оказывает помощь населению «Центр Защиты Прав Человека»

Права людини є одним з основоположних принципів та основою більш ніж 80-ти конвенцій та декларацій захисту прав людини, що визнає права людини фундаментом свободи, правосуддя та миру.
З 01 листопада 2017 року в місті Добропілля на базі Громадської Організації «Громадський Простір «Розвиток» розпочав свою роботу «Центр Захисту Прав Людини», за минулий місяць послугами центру скористалися 18 осіб місцевого населення та 42 із числа ВПО, що зареєстровані в м. Добропілля та Добропільському районі.
За зверненнями до «Центр Захисту Прав Людини», у листопаді 2017 року надані послуги з таких юридичних питань:
• 24 письмові та 36 усних консультацій;
• складено 52 (заяв, звернень, скарг) до державних органів;
• подано до суду 12 позовних заяв про відновлення порушених прав;
• отримано 26 судових рішень про встановлення факту, що має юридичне значення.
Вищевказані звернення стосувались таких питань, як забезпечення законності у реалізації своїх громадянських прав та оформлення соціальних виплат. У більшості особи, що зверталися - це ВПО, що стикалися з труднощами при отриманні офіційних документів, освіти, пенсій і доступу до фінансових та медичних послуг. Спостерігається зростання частки ВПО, які повідомляють про дискримінацію у зв’язку зі статусом ВПО. Це може бути пояснене призупиненням соціальних виплат, оскільки ВПО, які відчували дискримінацію, частіше повідомляли про те, що вони зазнавали при-зупинення соціальних виплат.
Через «Центр Захисту Прав Людини» інтегруються питання до сфери гуманітарної допомоги за співпрацею із міжнародними організаціями. Незважаючи на те, що збройний конфлікт в Україні триває не перший рік, він зник з перших сторінок міжнародних засобів масової інформації. Проте людські страждання в Україні залишаються реальністю, а затяжна криза кожен день призводить до виникнення нових гуманітарних потреб. Досі гостро стоїть питання про отримання гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, теплому одязі, взутті та медикаментах. Додатково відповідно до пори року додалися ще й потреба у вугіллі та дровах.
Співпрацюючи з різними партнерами «Центр Захисту Прав Людини» дотримується стратегії захисту прав людини скрізь, для всіх, завжди.
Зазначаємо, що скористатися послугами «Центру Захисту Прав Людини» Ви можете на базі Громадської Організації «Громадський Простір «Розвиток» за адресою: м. Добропілля, провулок Європейський 10, офіс 1, тел. для додатковою інформації: +38 050 585 02 47, +38 050 980 44 72.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх