В Доброполье состоялось заседание клуба «Эффективный город» для решения проблем животных

Переглядів: 1321 0 17.10.2017 в 15:00:16 Суспільство
В Доброполье состоялось заседание клуба «Эффективный город» для решения проблем животных

У Добропіллі відбулось засідання клубу «Ефективне місто» для вирішення проблем тварин

Відбулось перше робоче засідання клубу «Ефективне місто», який буде працювати у Добропіллі задля вирішення проблеми безпритульних тварин у місті.

Організував роботу клубу Рух «Сильні громади», який тривалий час досліджував проблеми, що потребують негайного вирішення, спільно із ГО «Студена». Для цього проводилось анкетування, фокус-групи та різного роду опитування. Однією, з найбільш популярних відповідей було питання безпритульних тварин та жорстокого поводження з ними.

Під час засідання клубу учасники детально ознайомились з меморандумом та розробили стратегію, щодовирішення проблем безпритульних тварин та жорстокого поводження з ними.

Тепер, у планах клубу «Ефективне місто», спільно з товариством захисту тварин «Вірність», розробити програму поводження із безпритульними тваринами та зробити до міської ради публічну пропозицію, щодо реалізації. Також під час засідання обговорили проект майбутньої петиції, щодо стерилізації безпритульних тварин.

Учасники прописали план подальших дій. Зокрема, обговорили можливості проведення масштабної кампанії з прилаштування тварин, куди входитиме і ведення сторінок у соцмережах, і встановлення домовленостей з міськими сайтами, і акції із залучення громадян до вирішення цієї проблеми.

Меморандум клубу підписали також і три представники органів місцевого самоврядування. Активну участь у роботі клубу візьмуть і представники захисту тварин.

До речі, в ці дні, ТЗТ «Вірність займалось стерилізацією безпритульних тварин. Черговий етап, який відбувся за рахунок добровільних пожертв, пройшов успішно.

За словами волонтера ТЗТ «Вірність» Олександри Куліненко,мобільна бригада лікарів на чолі зветеринаром Віктором Петровичем, знову працювала над проблемою безпритульних тварин міста. Волонтери ТЗТ «Вірність» кілька місяців збирали пожертви і записували охочих на пільгову стерилізацію. Однією з умов, як завжди, була доставка і післяопераційний догляд за твариною, оскільки ТЗТ «Вірність» не має свого транспорту і приміщень для реабілітації чотирилапих.

Нагадаємо, 22 вересня до Добропілля із лекцією приїжджала директорка комунального підприємства «Лев» зі Львова Оксана Кошак. Вона розповіла про роботу Центру для безпритульних тварин, де вдалося налагодити ефективну роботу на основі кращих світових практик. У Львові вдається знаходити господарів для понад 60% безпритульних собак. Усіх відловлених тварин у місті стерилізують, вакцинують, підліковують та чипують. Також у львівських школах запроваджені уроки поводження із тваринами та введена загальноміська реєстрація усіх домашніх тварин.

Такі заходи спрямовані передовсім на те, щоб якомога менше чотирилапих опинялося на вулиці, адже близько 80% безпритульних собак є такими з вини людей.

В свою чергу, ми сподіваємось на вдалий симбіоз волонтерів «Вірності» та членів клубу, бо досвід і багаторічна праця людей, що займаються тваринами, та свіжі ідеї від клубу – могли б дати непоганий результат.

Координатор Руху «Сильні громади» у Добропіллі Аліна Денисова


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх