В Доброполье прошел финальный тур городского конкурса-испытания «Лидер года 2017»

Переглядів: 1329 0 24.04.2017 в 09:00:30 Творчість
В Доброполье прошел финальный тур городского конкурса-испытания «Лидер года 2017»

20 квітня в актовій залі ЦДЮТ зібралися кращі з найкращих, креативні з найкреативніших, талановиті з найталановитіших, харизматичні, драйвові лідери міських шкіл Добропільщини на фінальний тур міського конкурсу-випробування «Лідер року 2017»:

Брагінець Карина- НВК № 3;

Дудушко Наталя - НВК № 4;

Діденко Роман - НВК-ліцей;

Махніборода Оксана - ЗОШ № 9;

Штагер Вікторія - ЗОШ № 10;

Власенко Марія - ЗОШ № 14;

Тарасова Дар`я - ЗОШ № 17;

Мотрич Анна - ЗОШ № 18;

Токарєв Георгій - ЗОШ № 19;

Прудник Дмитро - ЗОШ-інтернат.

В цьому році конкурс проходив зовсім в новому форматі. Лідери повинні були продемонструвати комунікативні здібності, красномовство, залізну логіку, інтелект та аргументовано довести свої точки зору з проблемних питань, поринувши у техніку дебатних перегонів. Одним словом, в цьому році лідери відчули себе справжніми спікерами та опонентами, які змагалися в дебатах.

В першому конкурсі–випробуванні «Передвиборчий дискус», лідери виступали зі своїми промовами, в яких намагалися аргументовано переконати опонентів та присутніх у залі в тому, що лідером ДМДЮО «Мрія» повинні бути саме вони. Всім присутнім дуже сподобалися яскраві, аргументовані, переконливі виступи і вразило уміння володіти аудиторією, гідно парирувати контрудари опонентів. В другому конкурсному випробуванні «Тріада буття: дійсність та майбутнє», лідери розмірковували над філософськими питаннями, а саме: людина-людство-людяність, ціна-цінності-цінується, Україна-українці-українське, патріотизм-патріотичне-партія та інші. Всі присутні спостерігали за цікавими й насиченими виступами, оригінальними думками й вмілими відповідями. А я (впевнена, що інші педагоги-організатори мене підтримають) насолоджувалася відповідями й ловила себе на думці: «які ж все ж таки у нас розумні, талановиті діти!» Деякі думки мене вразили й змусили зробити переоцінку цінностей. І останній конкурс «Дебатне коло: «За» та «Проти», остаточно переконав усіх присутніх, що ми маємо гідну зміну, що наші лідери зможуть повести за собою й змінити не тільки свої організації, а і країну в цілому. Активісти розподілилися на пари й по черзі аргументовано доводили свої думки з дуже неоднозначного й такого актуального проблемного питання, як «Технічний прогрес змінив якість нашого життя до гіршого».І саме в цьому конкурсі діти показали увесь свій потенціал, вразили інтелектом і логікою, вмінням вести справжню дискусію, парирувати контрудари опонентів, знаходити оригінальні ідеї та рішення. І хоча для усіх це випробування було дебютним, лідери продемонстрували дуже гарну підготовку і вразили усіх своїми переконливими аргументами та фактами.

Переможців визначало компітентне журі у складі: С. К. Баранець, начальника відділу у справах сім’ї та молоді Добропільської міської ради; Е.О. Плужникової - головного спеціаліста відділу освіти Добропільської міської ради; Сергія Калініна- координатора Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» у м. Добропілля; Реваза Татаішвілі- тренера німецької організації «MID OST» та української організації «Інша освіти»; Н. В. Ліннік - заступника директора з виховної роботи НВК - гімназії; Марка Афонічева- екс-голови міської Ради старшокласників (2014-2016 р.), лідера дитячої організації «Сузір’я», ЗОШ № 15. Як підсумок - всі лідери-фіналісти міського конкурсного випробування довели, що гідні бути десяткою найсильніших та увійти до нового складу міської Ради старшокласників ДМДЮО «Мрія». А очолять цю раду лідери-переможці, що посіли І-і місця: Махниборода Оксана - лідер ДЮО «Ювента», ЗОШ № 9 – стала головою міської Ради старшокласників, а Токарєв Георгій- лідер ДЮО «Джерело», ЗОШ № 19 – заступником голови міської Ради старшокласників.

Переможці дебатних випробувань, а саме: Дмитро Прудник, лідер д/о «Маяк», ЗОШ - інтернат та Наталка Дудушко, лідер д/о «Республіка радощів», НВК № 4- ДНЗ – представлять, команду школярів Добропілля в рамках Всеукраїнського національного турніру з дебатів, що проходитемеу Києві 29 та 30 квітня.

За традицією, в рамках цього заходу, відбувається урочисте вшанування лідерів-випускників, тих, хто вніс вагомий внесок у розвиток учнівського самоврядування на рівні школи, міста, області та навіть України. Дитяча та доросла палати ДМДЮО «Мрія» попрощалися із найуспішнішим лідером останніх років, який достойно представляв честь нашої організації в обласних та всеукраїнських заходах Марком Афонічевим (ЗОШ № 15), а також із Вікторією Звєрєвою (НВК ЗОШ № 3-ДНЗ), Тупіленко Олександрою (ЗОШ № 16), Галкіною Юлією (ЗОШ № 13), Дмитром Швачко (ЗОШ № 6). Сюрпризом для випускників була участь у лідерському музичному флеш-мобі, який підготували активісти дитячих організацій «Республіка радощів» (НВК СШ № 4-ДНЗ) та «Джерело» (ЗОШ № 19) в рамках міського соціального проекту «Розвивайся рухаючись».

Усі конкурсанти отримали нагороди та подарунки завдяки підтримки начальника відділу у справах сім`ї та молоді Добропільської міської ради Світлани Баранець та координатора кампанії «Активна громада» у місті Добропілля Сергія Калініна.

Голова Координаційної ради

ДМДЮО «Мрія»

В.В. Верещагіна


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх