В Доброполье очередной продавец «попался» на продаже сигарет несовершеннолетним

Переглядів: 1389 0 27.04.2017 в 08:00:48 Новини поліції
В Доброполье очередной продавец «попался» на продаже сигарет несовершеннолетним

Трьох продавців з початку року оштрафували у місті за продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім. Добропільські правоохоронці проводять спеціальні рейди, метою яких є виявлення недобросовісних дорослих, що продають дітям алкогольні напої та цигарки.

Серед завдань, які покладені на співробітників поліції, що відповідають за напрямок роботи з дітьми, велика увага приділяється превентивним заходам щодо роз’яснення підростаючому поколінню шкідливості пагубних звичок – вживання алкоголю та паління, а також виявленню і притягненню до відповідальності дорослих, які всупереч закону продають неповнолітнім ці товари.

Так, під час несення служби з охорони публічної безпеки співробітники Добропільського відділення поліції підійшли до хлопця, який розгортав пачку цигарок на крильці магазину. Поспілкувавшись з юнаком поліцейські встановили, що хлопцю лише 16 років, однак продавчиня навіть не поцікавилась віком юнака і без вагань продала йому цигарки.

Правоохоронці задокументували факт продажу неповнолітньому цигарок та склали на продавця магазину за вчинення правопорушення, адміністративний протокол за ст. 156 ч. 2 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами) КУпАП. Даний матеріал було направлено на розгляд до адміністративної комісії міста Добропілля для прийняття рішення.

Працівники поліції провели профілактичні бесіди з продавцями магазину та роз’яснили, яку шкоду неповнолітнім може призвести вживання спиртних та тютюнових виробів. Поліцейські повідомили, що і надалі обов’язково будуть перевіряти місцеві магазини та розважальні заклади на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім. Тож продавцям слід бути уважніше, дивитися на обличчя покупців алкоголю й тютюну, аби не продати цих товарів дитині.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх