В Доброполье налоговики провели разъяснения по инновациям по регистрации РРО и КУРО

Переглядів: 1233 0 23.08.2016 в 02:50:00 Новини податкової інспекції
В Доброполье налоговики провели разъяснения по инновациям по регистрации РРО и КУРО

19 серпня 2016 року фахівцями Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведено семінар на тему: «Дотримання положень наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій.

Виконуюча обов’язки заступника начальника Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Безверхня А.С. відкрила семінар та зазначила, що широке застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування і послуг є загальноєвропейською практикою, і уряд має достатньо політичних важелів для того, аби сприяти запровадженню цієї практики в Україні.

Начальник відділу обслуговування платників Квасовчак Н.Д. поінформувала присутніх, що наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 внесено зміни до форм книги обліку розрахункових операцій (ОРО) на реєстратор розрахункових операцій (РРО) та книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю. Затверджено нові форми книг ОРО, які передбачають відображення загальної суми розрахунків, суми розрахунків, що оподатковуються податком на додану вартість, суми розрахунків, що оподатковуються акцизним податком, суми податку на додану вартість, суми акцизного податку.

Зазначила, що суб'єкти господарювання можуть продовжувати використовувати раніше зареєстровані книги ОРО на РРО за старою формою до першої із подій: закінчення книги ОРО, завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО, виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації книги.

Нагадала, що у Добропільській ОДПІ створено податковий клас для надання практичної допомоги з користування сервісом «Електронний кабінет платника»

На завершення семінару фахівці інспекції відповіли на запитання платників податків.

 

 

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

Баглай О.В.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх