У Гектовій балці з'явилися нові об'єкти + ФОТО

Переглядів: 1084 0 17.06.2020 в 08:30:59 Новини району
У Гектовій балці з'явилися нові об'єкти + ФОТО

Гектова балка – природна скарбниця Добропільщини. Цей ботанічний заказник знаходиться неподалік від села Никанорівка Шахівської ОТГ. Нагадаємо, що у цьому році йому виповнилося 25 років.

Там можна побачити красу українського степу, його рідкісні трави і квіти: сріблясту ковилу, дерезу, яскраві півонії. І ще багато різних трав і квітів і навіть суницю. Наприклад, дрок донський, який росте у заповіднику, належить до Європейського Червоного списку. Загальна ж площа Гектової балки становить 40 гектарів, а її флористичний склад налічує понад 297 видів. Сім з них занесені до Червоної Книги України.

У теплу пору року сюди приїжджає багато людей з усіх куточків Донецькой області і України, щоб подивитися на рідкісні краєвиди. Та, на жаль,дехто з них залишає після себе багато сміття. А місцеві жителі, небайдужі до природного середовища, змушені двічі на місяць прибирати у заповіднику, щоб хоч якось підтримати чистоту.

Ми вже писали про Гектову балку і говорили, що планується її благоустрій. Отож, повідомляємо, що напередодні Міжнародного дня біологічного різноманіття були встановлені нові арт-обєкти. Це дерев’яна скульптура з годівничкою для птахів і камень «Для закоханих» (скульптор Юрій Артемов).

Староста села Никанорівка Віра Іваняк поділилася планами на майбутнє: «Ще хочемо встановити весільну арку, арт-об’єкти орла і бабаків». Вона жаліється, що хулігани б’ють вікна в музеї, розтягують там все. Зазначає, що раніше музей охороняли працівники з будинку природи, а нині там немає охорони. Тому задля нагляду за територією заказника вирішили встановити камери відеоспостереження. А для пропаганди «зеленого» туризму хочуть розробити туристичний маршрут з екологічними доріжками і зонами відпочинку.

Сподіваються, що це все їм вдасться, адже тепер є й дільничний, який також допоможе підтримати лад і вчасно відреагувати на правопорушення.


У Гектовій балці з'явилися нові об'єкти + ФОТО


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх