У Добропіллі запустили програму домашньої телемедицини

Переглядів: 907 0 24.05.2020 в 10:30:01 Новини району
У Добропіллі запустили програму домашньої телемедицини

Тепер мешканці міста можуть спілкуватися з лікарями Добропільського центру первинної медико-санітарної допомоги по відеозв’язку.

Сімейна лікарка Юлія Крайня консультує пацієнтів онлайн. За її словами, дистанційний зв’язок значно полегшує роботу лікарям та позбавляє пацієнтів від черг та необхідності відвідування амбулаторії. Для того, щоб взаємодіяти з лікарем, не виходячи з дому, пацієнту необхідно мати смартфон та встановити окремий мобільний додаток, через який надаються всі послуги.

“ Ми домовляємося з пацієнтом по телефону про зручний час та проводимо консультацію. Плюс такого зв’язку в тому, що я можу бачити людину, вона може показати мені, що її непокоїть, де болить, якщо є сип, наприклад, то я можу подивитися, як вона виглядає” - розповідає Юлія Крайня.

Систему дистанційних онлайн консультацій у добропільських амбулаторіях впровадили кілька тижнів тому задля додаткового убезпечення пацієнтів та лікарів під час пандемії СOVID-19. У режимі онлайн не тільки консультують мешканців міста, а й виписують електронні рецепти та укладають декларації.

“Ми йдемо в ногу з часом, -- ділиться Світлана Сулім, головна лікарка КНП “Добропільский ЦПМСД” Добропільської міської ради - Черги - це завжди потенційне джерело інфекцій. Система працюватиме і після карантину. Ми сподіваємось, що ця функція стане затребуваною серед населення”.

Впроваджену систему онлайн консультування у місцевих амбулаторіях надалі планують поширювати, щоб надати пацієнтам можливість взаємодії з вузькими спеціалістами, а також проводити онлайн-конференції з кількома лікарями одночасно.


Джерело: https://www.facebook.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх