У Білицькому ростуть майбутні режисери і програмісти + ФОТО

Переглядів: 809 0 12.02.2020 в 09:30:49 Творчість
У Білицькому ростуть майбутні режисери і програмісти + ФОТО

Не так давно у Білицькому було засновано Молодіжний Центр «BilТeenСlub». Цей клуб об’єднав активну і творчу молодь, став для неї своєрідним осередком, де юнаки і дівчата можуть вільно виражати свої думки і озвучувати своє ставлення до будь-яких проблем.

Я поспілкувалася з одним з лідерів цього клубу Романом Романенко, учнем 9 класу ЗОШ №9, президентом школи. Під час нашої бесіди він розповів, як ще в 2016 році захопивсявідеомонтажем і самотужки опановував програми зі створення якісного відео для свого YouТubeканалу. А після того, як він зробив відео ролик про історію міста на прохання шкільного вчителя, його запросили очолити Молодіжний Центр«BilТeenСlub». Ось така незвична назва. Як мені пояснив Роман, «Віl»– це скорочене слово від Білицьке, а «ТeenСlub»- в перекладі з англійської «підлітковий клуб».

 

 

Вже майже рік Роман разом з такими ж ініціативними старшокласниками Олександром Василенком, Станіславом Синицею, Іваном Щербаком випускають різноманітні репортажі, новини, передачі. В них вони відкрито говорять про проблеми, які турбують нині молодь, Треба відзначити, що працюють вони злагоджено, інколи обговорюють свої задуми онлайн. Адже «Молодіжний Центр - це, в першу чергу, не приміщення, а команда, люди об’єднані спільними інтересами, – так вважає мій співбесідник. – Але нас значно більше. Одразу і не вірив, що до нас приєднається стільки творчих людей. Серед нас – і актори, і письменники, і художники».

 

 

 

А після того, як перемогли у конкурсі «YouthMediaLab», на базі школи було створено медіастудію, в якій займаються вже не тільки старшокласники, а школярі різного віку.Роман зізнається, що чотири роки тому він і не повірив би, що буде створювати відео на такомусучасному обладнанні.Окрім того, Молодіжний Центр «BilТeenСlub» посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі з ІТ-технологій «ІТаlant» з відео проти булінгу під назвою «Супергерої серед нас». За допомогою квадрокоптера хлопці зняли з висоти пташиного польоту ялинки в містах та селищах великого Добропілля, і цей відеоролик набув значної популярності в інтернеті.

 

Спілкуючись з Романом, я відзначила, що хлопець є різнобічно розвинутою особистістю. Він ще захоплюється музикою, спортом, математикою. Тому не дивно, що поки ще не визначився з майбутньою професією. В пріоритеті – стати програмістом чи режисером. Говорить, що обидві професії захоплюють його однаково. Найбільше цінує чесність і справедливість, обґрунтовану критику сприймає добре, поважає своїх батьків і друзів. А своїм одноліткам перш за все радить цінувати свій час і замислюватися над своїми вчинками і майбутнім.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх