Терпець урвався: гірники Добропілля налаштовані рішуче! + ВIДЕО

Переглядів: 1958 0 05.06.2020 в 07:30:14 Новини підприємств
Терпець урвався: гірники Добропілля налаштовані рішуче! + ВIДЕО

4 червня на головній площі міста знову було неспокійно. Близько 500 добропільчан зібралися аби вислухати звіт голів профспілкових організацій щодо їх зустрічі з керівником Донецької області Павлом КИРИЛЕНКОМ.

Голова облдержадміністрації погоджується з думкою, що проблему вугледобувних підприємств можна вирішити лише за умови дотримання (усіма учасниками ринку!) прогнозованого балансу електроенергії, розробленого галузевим міністерством. Це забезпечить стабільний збут вугілля та дозволить добропільським шахтарям відновити свою роботу.

На своїй сторінці у фейсбук Павло Олександрович зазначив: «Незважаючи на те, що Донецька обласна державна адміністрація позбавлена реальних важелів впливу на вугільну галузь, не залишаємо шахтарів наодинці з проблемами. Департамент розвитку базових галузей промисловості підготував та направив до вищого керівництва держави, уряду та РНБО України свої пропозиції щодо виходу з даної ситуації та відновлення повноцінної роботи шахт».

Тож всі ці моменти сьогодні обговорювалися на площі ім. Арутюнова, і голови профспілок звернулися до зібрання з пропозицією зайняти вичікувальну позицію. Можна вже зараз розпочати підготовку «до походу на Київ», але діяти відповідно до того, яких результатів досягне облдержадміністрація.

Проте присутні висловили своє рішуче небажання чекати бодай ще день! «Ми будемо заявляти про себе щодня, аби про нас не забули!» - лунало із натовпу. Занепокоєні вкрай гірники та їх сім’ї готові знову і знову влаштовувати акції протесту на автошляхах: «Якщо нас не почують, і шахти не почнуть працювати у звичайному режимі, то нам нічим буде годувати наших дітей! Добропілля просто помре! Ми цього не допустимо!».

Вiдео - ТРК Орбита

Терпець урвався: гірники Добропілля налаштовані рішуче! + ВIДЕО


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх