Шахта Білозерська почала працювати двома лавами

Переглядів: 1459 0 24.12.2021 в 07:30:47 Новини підприємств
Шахта Білозерська почала працювати двома лавами

22 грудня на шахті Білозерська ввели в експлуатацію 1-у південну лаву із запасами 1,2 млн тонн. Видобуток вугілля з цієї лави триватиме близько 2 років. Таким чином шахта працюватиме одночасно двома очисними вибоями. ДТЕК Енерго у 2021 році інвестував у переоснащення та нарощування видобутку на шахті 464 млн грн.

Довжина нового очисного вибою – 300 м, потужність пласта – 1,56 м, глибина розробки 550 м. Для відпрацювання цієї лави на шахті сформували додаткову дільницю з видобутку вугілля. Середньодобовий обсяг видобутку заплановано на рівні 2,1 тис. тонн.

«Нова виїмкова дільниця оснащена всім необхідним гірничо-шахтним обладнанням. Ми отримали після капремонту очисний комбайн CLS450, секції механізованого кріплення, скребковий конвеєр, нову насосну станцію, компресорну установку УКВШ, вентиляторну установку, пускову апаратуру та багато іншого. Тепер наше основне завдання – безпечно та ритмічно видобувати вугілля», - каже Дмитро Ковальчук, начальник нової дільниці з видобутку вугілля №1.

Робота двома лавами дозволить Білозерській наростити видобуток вугілля наступного року до 1,7 млн тонн. Таким чином ДТЕК Енерго забезпечує внесок в енергонезалежність країни. Підприємство не працювало з таким навантаженням із 1977 р.

«Запуском нової лави шахта робить свій внесок у стабільну роботу української енергосистеми. Також це і додаткові робочі місця, і покращення добробуту підприємства, колективу та регіону загалом. Особливо це важливо зараз, в опалювальний період. Символічно, що держкомісія підтвердила готовність лави до роботи 22 грудня, у День енергетика», - наголосив Юрій Чередниченко, генеральний директор ДТЕК шахти Білозерська.

«Запуск нової 1-ї південної лави у додаток до вже працюючої 7-ї південної – значуща подія для нашого підприємства. Адже до цього одночасно двома лавами шахта не працювала понад 10 років. Цього року ми провели всі необхідні модернізації та ремонти, щоб наростити видобуток вугілля: капітально відремонтували копер головного стовбуру, замінили завантажувальний пристрій, модернізували конвеєрні ланцюжки, оновили електричні комунікації, завершили капремонт козлового крана та багато іншого. Одночасно з лавою ми здали в експлуатацію нову канатну наґрунтову дорогу КНД5 довжиною 1,9 км. Вона забезпечить безпечну доставку гірників до робочого місця та перевезення вантажів з горизонту 200 м на горизонт 550 м. Інвестиції ДТЕК Енерго у запуск лави склали понад 155 млн грн», - прокоментував Віталій Вільховий, директор ДТЕК шахти Білозерська.

 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх