На ДТЕК шахті Білозерська запустили лаву-гігант

Переглядів: 2045 0 05.06.2021 в 07:30:48 Новини підприємств
На ДТЕК шахті Білозерська запустили лаву-гігант

4 червня на шахті Білозерська почався видобуток вугілля з нової 7-ої південної лави з запасами понад 1,5 млн тонн. Її підготовка включала не тільки підготовчі роботи під землею, але й закупівлю і монтаж обладнання, модернізацію конвеєрного ланцюжка і зміцнення шахтного копра. Для запуску нової лави пройдено майже 3,5 км дільничних гірничих виробок. Запасів в новому забої вистачить, щоб забезпечити стабільну роботу колективу до кінця 2022 року і постачання якісного палива на українські ТЕС. Інвестиції ДТЕК у запуск нової лави склали 183,4 млн грн.

Довжина лави - 289 метрів, потужність пласта - 2,25 метри. Процес її підготовки завершився успішно завдяки злагодженій роботі всього колективу шахти. Відпрацюванням забою за допомогою очисного комбайна КДК500 від машинобудівників «Корум Світло шахтаря» займаються гірники дільниці з видобутку вугілля №2 під керівництвом начальника Миколи Домолеги.

«Для нової виїмкової дільниці ми отримали і змонтували новий скребковий конвеєр, капітально відремонтовані секції механізованого кріплення, насосну станцію, компресорну установку УКВШ, пускову апаратуру і багато іншого обладнання. Зараз наша основна задача - безпечно видобувати вугілля необхідної якості з добовим навантаженням у 2,9 тис. тонн. Нова лава - запорука стабільної роботи шахти і добробуту нашого регіону», - зазначив Володимир Касьонкін, бригадир дільниці з видобутку вугілля №2.

Також для забезпечення безпеки на дільниці змонтували і запустили ізольований відвід метаноповітряної суміші за допомогою газовідсмоктувальних вентиляторів ВМЦГ-7М. До цього на шахті модернізували конвеєрний ланцюжок і продовжують реконструкцію технологічного комплексу скіпового стовбура, щоб вугілля з 7-ої південної і майбутніх лав безперебійно видавати на-гора.

«Перевага 7-ої південної лави в тому, що якість видобутого з неї вугілля дозволяє відразу відвантажувати його на теплоелектростанції ДТЕК Енерго, які забезпечують суттєвий внесок в енергонезалежність України. Наш колектив продовжує роботи з модернізації виробництва, і запуск лави - показник їхньої високої ефективності», - прокоментував Віталій Вільховий, директор ДТЕК шахти Білозерська.

Присутні на урочистому запуску лави керівники Добропільської і Білозерської громад Віталій Шевченко та Сергій Макєєв, наголосили на важливості цієї події для регіону, адже нова лава забезпечить стабільність і добробут місцевим жителям, які тут працюють.

Значущість запуску нової лави на Білозерській високо оцінив і Артем Литвинов, директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької обласної військово-цивільної адміністрації: «Це друга лава, яка запущена в роботу в Донецькій області з початку року. На шахті Білозерська створюються нові робочі місця, у шахтарів є стабільна робота, а отже будуть і стабільні надходження податків до місцевих бюджетів для розвитку регіону. Відвага цих хлопців заслуговує на те, щоб ми ними пишались. Завдяки компанії ДТЕК сьогодні ми зробили ще один крок до енергонезалежності України».

У листопаді 2021 року на шахті Білозерській запланований запуск ще однієї лави - 1-ої південної. Робота двома очисними забоями дозволить видобути в цьому році близько мільйона тонн вугілля, а в наступному наростити видобуток до 1,7 млн ​​тонн на рік.


На ДТЕК шахті Білозерська запустили лаву-гігант


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх