Понад 3574,4 тис. грн. сплатили до бюджету спрощенці Добропільщини.

Переглядів: 1219 1 02.07.2013 в 20:16:38 Новини податкової інспекції
Понад 3574,4 тис. грн. сплатили до бюджету спрощенці Добропільщини.
                               
                               До уваги користувачів РРО

                       Добропільська ОДПІ доводить до відома, що за неподання електронної звітності підприємцями, які використовують реєстраторів розрахункових операцій, штрафуватимуть не з 1 липня 2013 року, а на шість місяців пізніше. Верховна Рада ухвалила в трьох читаннях законопроект від 30 травня 2013 р. № 2087а-1 «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» (щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності). Новим законодавчим актом перенесено термін набрання чинності положеннями, якими встановлена відповідальність суб'єктів господарювання за неподання до податкових звітності. За порушення положень закону підприємців почнуть штрафувати з 1 січня 2014 року.                               
                               
Власники нежилих приміщень в багатоквартирному будинку повинні сплачувати земельний податок

Перші поверхи сучасних багатоповерхівок користуються сьогодні попитом серед суб’єктів господарювання, які купують їх з метою розміщення власних офісів або закладів сфери торгівлі та послуг. Добропільська ОДПІ  нагадує, що відповідно до норм Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених Земельним Кодексом, або за результатами аукціону. Згідно зі статтею 377 Цивільного кодексу України до особи, яка придбала житловий будинок, будівлю або споруду, переходить право власності на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення, у розмірах, встановлених договором. Якщо договором про відчуження житлового будинку, будівлі або споруди розмір земельної ділянки не визначений, до набувача переходить право власності на ту частину земельної ділянки, яка зайнята житловим будинком, будівлею або спорудою, та на частину земельної ділянки, яка є необхідною для їх обслуговування. 
Пунктом 5 ст. 120 Земельного кодексу України визначено, що у разі набуття права власності на будівлю або споруду до громадян або юридичних осіб, які не можуть мати у власності земельні ділянки, до них переходить право користування земельною ділянкою, на якій розташований житловий будинок, будівля чи споруда, на умовах оренди. Відповідно до п. 286.6 ст. 286 Податкового кодексу України за земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користуванні кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.
Пунктом 287.8 ст. 287 Податкового кодексу встановлено, що власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Собираетесь за границу - не забудьте об уплате таможенных сборов

Граждане, которые пересекают таможенную границу Украины не чаще, чем 1 раз в сутки (24 часа), декларируют свой товар устно и не платят таможенные платежи. В то же время, фактурная стоимость такого товара не должна превышать 1000 евро в случае, если пересечение границы осуществляется авиатранспортом. Если же вы путешествуете любым другим видом транспорта (автомобильным, железнодорожным, морским), стоимость товара не должна превышать 500 евро, а вес 50 кг. Если лицо пересекает таможенную границу Украины чаще 1 раза в сутки (24 часа), то товар подлежит письменному декларированию с обязательной уплатой пошлины (10%) и НДС (20%). При перемещении почтой или экспресс-почтой в адрес одного получателя или в несопровождаемом багаже освобождаются от налогообложения товары фактурной стоимостью до 300 евро.

К сведению: фактурная стоимость - стоимость товара, которая отмечается в рахунке-фактуре-инвойсе и используется для формирования таможенной стоимости товара при начислении таможенных платежей при импорте.

Ваша соціальна захищеність залежить від вас
  Нині, саме у сфері виплати заробітної плати відбувається найбільше ухилень від оподаткування та порушень законодавства. Серед них — заборгованість, зарплата «в конверті», або її виплата у розмірі, що не відповідає мінімальному розміру.   Виплата мінімальної заробітної плати — обов’язкова вимога на території усієї України для підприємств всіх форм власності і господарювання (ст. З Закону України «Про оплату праці»). Не нарахування заробітної плати, у розмірі мінімальної, — порушення соціальних гарантій громадян України.
  Кожен громадянин нашої країни має право отримувати за свою роботу гідну заробітну плату, а з часом і пенсію.  Пам’ятайте, що ваша соціальна захищеність залежить саме від вас.  Так з метою поліпшення соціального захисту населення та мобілізації до бюджету податку на доходи фізичних осіб, а також з метою забезпечення додержання суб’єктами господарської діяльності державних гарантій в оплаті праці та легалізації виплат заробітної плати Добропільська ОДПІ запровадила телефони, за якими можна передзвонити і повідомити про факти отримання заробітної плати у «конвертах».Телефонуйте -  2-88-72 або 4-48-68.

Подання звітності неприбутковими організаціями

         Добропільська ОДПІ повідомляє, що відповідно до статті 157 Податкового Кодексу професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об'єднання, які зареєстровано як неприбуткові організації, мають право не подавати Звіт про суми податкових пільг. Доходи професійних спілок, їх об'єднань та організацій профспілок, а також організацій роботодавців та їх об'єднань, утворених у порядку, визначеному законом, та внесених органами ДПС в установленому порядку до Реєстру неприбуткових організацій та установ, звільняються від оподаткування. А саме: доходи отримані у вигляді членських, вступних та цільових внесків; відрахування коштів підприємств на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу; безповоротна фінансова допомога, добровільні пожертвування; пасивні доходи; вартість майна і послуг, отриманих від роботодавця згідно з положенням колективного договору з метою забезпечення умов діяльності профспілки. 
            У разі якщо такими неприбутковими організаціями отримано дохід із джерел, інших, ніж визначені у пункті 157.9 статті 157 Кодексу, вони зобов'язані нарахувати податок на прибуток на загальних підставах у частині II Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом ДПА України від 31.01.2011 № 56 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2011 року за № 192/18930.


Міндоходів безкоштовно надає 55 адміністративних послуг 


                      Завдяки сервісам Міністерства доходів і зборів платники податків можуть оперативно та безкоштовно отримати довідки, дозволи та  свідоцтва.  Так, зокрема, серед послуг, які пропонуються,  – реєстрація книги обліку доходів та витрат, видача довідки про сплату роботодавцем податків та зборів, реєстрація реєстратора розрахункових операцій, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, видача торгового патенту тощо. Загалом перелік таких адмінпослуг містить 55 найменувань та затверджений відповідним наказом Міністерства. 
Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку. В ній зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адмінпослугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання. 
Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо. 
З повним переліком усіх адміністративних послуг, які надаються Міністерством доходів і зборів та його територіальним органами, можна ознайомитися на сайті Міндоходів http://minrd.gov.ua/diyalnist-/katalog-poslug/informatsiya-pro-administrativni-poslu/. 


Понад 3574,4 тис. грн. сплатили до бюджету  спрощенці Добропільщини.
   
       За шість місяців поточного року платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 3574,4 тис. грн. єдиного податку. Значна частка цієї суми надійшла від спрощенців-фізосіб. Від приватних підприємців бюджет отримав більше 2585,6тис. грн.    Юридичні особи сплатили 988,8 тис. грн. податку.
    На обліку у Добропільській ОДПІ станом  на 01.07.2013р. на спрощеній системі перебуває  1351 фізична особа та 120 юридичних осіб. 
   Нагадаємо, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Починаючи з 2013 року для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування та обрали для себе 2 групу, запроваджується річний звітний період замість квартального. Платникам єдиного податку 5 та 6 груп знижено ставки єдиного  податку з 7% доходу (у разі сплати податку на додану вартість) та 10% доходу (без сплати податку на додану вартість) до 5% та 7% доходу відповідно.  Також одним з нововведень 2013 року  є визначення трьох можливих способів подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування – особисто, або уповноваженою особою, поштою та засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб, який надається безкоштовно.
                                                                                                
                                                                                                    Добропільська ОДПІ


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 Мазепа • 20:51:13, 02.07.2013
2/07/2013 Добропільська ОДПІ празднует свой праздник.
С праздником!
ComForm">
avatar
Наверх