ОГНИ г.Доброполья: зарплаты "в конвертах" бывают, а пенсий в конвертах - нет!

Переглядів: 1527 0 20.09.2016 в 03:25:29 Новини податкової інспекції
ОГНИ г.Доброполья: зарплаты

Не секрет, що гарантований рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців ігнорує і змушує робітників працювати за невелику зарплату, а часом і зовсім не декларує оплату їхньої праці. Йдеться про «тіньові» заробітки. В результаті маємо втрачені для економіки держави ресурси і низький рівень доходів громадян.

Ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, і на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

Порушуючи вимоги, роботодавці наражаються, крім штрафів, ще й на адміністративну та кримінальну відповідальність. Скажімо, за використання найманої праці без належного оформлення, а також виплату зарплати «у конвертах» штраф сягає тридцяти мінімальних зарплат, що складає 43500 гривень.

Разом з тим, нелегальна зайнятість має негативні наслідки для самого роботодавця. Адже відсутність належно оформлених трудових відносин з найманими працівниками веде до втрати можливості вимагати від нього дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, режиму роботи, можливості притягнути працівника до матеріальної відповідальності або ж застосувати до працівника дисциплінарне стягнення.

Тож хотілося б, аби важливість питання легалізації трудових відносин та детінізації заробітних плат знайшла розуміння як серед населення, так і серед тих роботодавців, які не поспішають офіційно оформлювати трудові відносини з найманими працівниками та збільшувати рівень зарплати своїх працівників.

 

 

                      

 Добропільська ОДПІ ГУ ДФС  у Донецькій області

 

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх