Назустріч громаді, або Цікава зустріч в бібліотеці!

Переглядів: 1344 0 21.02.2012 в 12:28:31 Суспільство
Назустріч громаді, або Цікава зустріч в бібліотеці!

Сьогодні в Центральній міській бібліотеці відбулась зустріч з директором Проекту розвитку громад Маратом Кюрчевським. Завдяки ініціативі Володимира Ороса, голови міської громадської молодіжної організації «Добро», який запросив М. Крючевського відвідати Добропілля з просвітницькою місією, бібліотекарі ЦМБ мали нагоду дізнатися про роботу організації «Корпус миру США в Україні», волонтерську  діяльність американців, про правила написання вдалого проекту, проведення тренінгів та семінарів, пошуку партнерів та встановлення зв’язків з організаціями в межах України та за кордоном, покращення співпраці з державними установами задля реалізації спільними зусиллями проектів в громаді.


Корпус миру США в Україні було засновано у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу миру США в Україні. Відтоді Корпус миру співпрацював з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровільці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

Цілі Корпусу миру: допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяти кращому розумінню американців українцями, сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

 Сьогодні добровольці працюють в трьох проектах: викладання англійської мови як іноземної, розвиток громади та розвиток молоді. Волонтери живуть і працюють в маленьких селах і деяких містах. Вони, разом зі своїми українськими партнерами, знаходять нові способи надихнути студентів, щоб досягти успіху у вивченні англійської мови, допомогти молодим людям вибрати здоровий спосіб життя і допомогти українцям розвинути навички в області управління проектами та проектування. Працюючи рука об руку, українці та американці разом будують мости миру і дружби.

В місті Добропілля вже працювала дівчина-волонтер, яка викладала англійську мову у ЗОШ № 4. Учням було цікаво та корисно навчатися англійської мови у носія мови. Школярі пам'ятають Марго як цікавого співрозмовника та чудового вчителя.

Сподіваємося, що співпраця громадської молодіжної організації «Добро», міських бібліотек і американських волонтерів стане поштовхом для подальшого культурного розвитку обох націй.

Бібліотекарі ЦМБ щиро дякують Марату Кюрчевському та Володимиру Оросу за цікаву зустріч в бібліотеці!

Сайт Корпусу миру США в Україні http://ukraine.peacecorps.gov/


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх