Надздібності добропільських маркшейдерів + ФОТО

Переглядів: 1221 0 12.01.2020 в 11:30:06 Новини підприємств
Надздібності добропільських маркшейдерів + ФОТО

Ось за що ми поважаємо наших маркшейдерів, так це за надздібності – вони буквально вміють бачити крізь землю і спрямовувати наших прохідників точно у ціль.

Так, наприкінці минулого року, у шахтоуправлінні Добропільське майстри-маркшейдери допомогли здійснити прохідникам цілих три ювелірні збійки під час підготовки нових лав.

У жовтні 2019 ділянка підготовчих робіт №1 (начальник Юрій Смоляк) завершила підготовку 10-й південної лави на шахті Добропільська. Бригади Олексія Дегтярьова, Олексія Барбишева об'єднали дві частини очисного забою, тим самим «окреслили» нову лаву, Сергія Кудінова - провели змикання капітальної гірничої виробки - ухилу. Їх колеги з Алмазної, бригада Назима Мамедова, підрядної організації «Донуглепостачання», провели не менше складну збійку капітальних виробок: вентиляційного штреку горизонту 550 м і стовбура №19.

Щоб вивести прохідників, які рухаються під землею практично наосліп, в точно визначене місце потрібна надзвичайна майстерність. Уявіть дві виробки на глибині сотень метрів, між якими кілометри гірських порід. І потрібно так прокласти курс, щоб забої «зустрілися». Тож не дивно, що вміння організувати точну збійки зустрічних вибоїв в роботі маркшейдерів вважається «вищим пілотажем».

Наші маркшейдери шахти Добропільська, Олександр Сидоренко, Євген Найдьонов, Надія Сенькович та Вікторія Горобець виконали чимало роботи. По кілька разів на тиждень їм доводилося поповнювати знімальні і опорні мережі, розраховувати змикання гірських виробок. А потім розробити детальний план, за яким і діяли прохідники.

Саме це дозволило нашим прохідникам виконати свою роботу так ювелірно, що місця збійки майже не видно!

Їх колеги, маркшейдери шахти Алмазна, Олександр Лосєв, Юлія Мостова, Ліля Шаповалова і Максим Грунченко також були настільки точні в своїх розрахунках, тунелі-виробки і на цій шахті зустрілися ідеально.

«Збійка вентиляційного штреку зі стовбуром № 19 значно поліпшила вентиляцію шахти Алмазна, забезпечила виробку необхідною кількістю повітря. Це дозволило збільшити видобуток вугілля в 1-й північній лаві, - підкреслив Олександр Могильченко, директор ШУ Добропольське, - Це вугілля, разом з тим, що видобуваємо з 10-ї південної лави на шахті Добропільській, дуже потрібен вітчизняній тепловій генерації для зміцнення енергонезалежності нашої країни».


Надздібності добропільських маркшейдерів + ФОТО


Надздібності добропільських маркшейдерів + ФОТО


Джерело: ДТЭК Добропольеуголь


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх