Книги – головне багатство бібліотек + ФОТО

Переглядів: 1943 0 07.11.2014 в 20:35:51 Новини бібліотек
Книги – головне багатство бібліотек + ФОТО

   І хоча безперечно те, що у сучасному світі бібліотека стала акумулювати в собі ще чимало інших функцій (від довідково-інформаційної структури до центру громадських ініціатив), та накопичення, збереження та поповнення книжкового фонду і популяризація книги були і залишаються пріоритетними напрямками роботи.

   В останній день жовтня методико-бібліографічний відділ Добропільської міської ЦБС запросив завідуючих філіями Центральної бібліотечної системи на семінар-тренінг «Документальні ресурси публічних бібліотек: стан, проблеми, можливості їх вирішення». У читальному залі зібралися ті, хто безпосередньо опікується цим питанням, а саме завідуючі бібліотеками-філіями № 1 (Г. В. Сафонова), № 2 (Л. М. Демчук), № 3 (І. В. Яскель), № 4 (Т.В. Краснопольська), бібліотекар філії № 5 Н.О. Нечаєва-Боєва, завідуюча відділом обслуговування ЦМБ М.М. Сіора. Вітаючи учасників семінару, завідуюча методико-бібліографічним відділом Центральної бібліотечної системи В.Є. Копатько презентувала колегам слайд-моніторинг «Місце книги в структурі документальних фондів бібліотек», після чого відбулося його жваве обговорення. О.В. Ладченко, директор ЦБС, звернула увагу бібліотекарів на те, що незважаючи на технологічний розвиток, книга і знання, які вона дає, залишаються непересічною цінністю, які бібліотеки мають свято зберігати. І хоча останнім часом поповнення фондів бюджетним коштом практично не відбувається, та оновлення книжкового фонду проходить за рахунок екземплярів подарованих читачами, а також принесених на обмін.

   Обговорюючи проблему поповнення фондів, завідуючі філіями серед можливих і необхідних варіантів називали участь у проектах і конкурсах, де винагородою оголошено літературу, залучення до роботи бібліотек небайдужих меценатів і спонсорів. За словами В.Є. Копатько, проведено значний обсяг роботи зі списання застарілої літератури, упорядкування фондів. У 2014 році значно розширився перелік отримуваних бібліотеками періодичних видань, що мало позитивний відгук читачів.

   На семінарі також обговорювалася проблема задоволення запитів читачів. Можна впевнено сказати, що бібліотеки Добропільської міської ЦБС мають всі можливості для задоволення потреб своїх читачів, адже окрім значного фонду, надають відкритий і безкоштовний доступ до інтернет-ресурсів. Приходьте і переконайтеся в цьому!

   Л.В. Бучковська, бібліограф МБВ ЦБС, підготувала для учасників семінару буклети «Сайти газет України» і «Електронні бібліотеки», де зазначено назви сайтів, що значно спростять для відвідувача бібліотеки отримання необхідної інформації.

   А наостанок – найцікавіше. Бібліотекарі захоплено поділилися один з одним рекомендаціями щодо прочитаної останнім часом літератури, аби і колеги могли і самі почитати цікавеньке і корисне, і порадити новинки своїм читачам. 

   Зустріч була і плідною, і корисною, і цікавою, а її результатом мають стати нові любителі книги, які прийдуть до добропільських бібліотек.

Бібліотекар ВО ЦМБ,

Супрядкіна О.Г.

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх