I для пiшоходiв написанi правила

Переглядів: 1976 0 02.02.2012 в 21:16:29 Новини поліції
I для пiшоходiв написанi правила

4.1. Пішоходи повинні ру­хатися по тротуарах або пішо­хідних доріжках, а при їх від­сутності - по узбіччях. Пішохо­ди, які перевозять або перено­сять громіздкі предмети, а та­кож особи, які пересуваються в інвалідних візках без двигуна, можуть рухатися по краю про­їжджої частини, якщо їх рух по тротуарах або узбіччях створює перешкоди для інших пішохо­дів. При відсутності тротуарів, пішохідних доріжок або узбіч, а також у разі неможливості ру­хатися по них пішоходи можуть рухатися велосипедною доріж­кою або йти в один ряд по краю проїжджої частини (на дорогах з розділювальною смугою - по зовнішньому краю проїжджої частини).

4.2 Під час руху по краю проїж­джої частини пішоходи повинні йти назустріч руху транспорт­них засобів. Особи, які пересу­ваються в інвалідних візках без двигуна, ведуть мотоцикл, мо­пед, велосипед, в цих випадках повинні слідувати по ходу руху транспортних засобів. При русі по узбіччях або краю проїжджої частини в темний час доби або в умовах недостатньої видимос­ті пішоходам рекомендується мати при собі предмети з світ­лоповертальними елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіями транспорт­них засобів.

4.3. Пішоходи повинні пе­реходити проїжджу частину пі­шохідними переходами, у то­му числі підземними і наземни­ми, а при їх відсутності - на пе­рехрестях по лінії тротуарів чи узбіч. При відсутності в зоні ви­димості переходу або перехрес­тя дозволяється переходити до­рогу під прямим кутом до краю проїжджої частини на ділянках без розділової смуги і огоро­джень там, де вона добре про­глядається в обидві сторони.

4.4. У місцях, де рух регулю­ється, пішоходи повинні керу­ватися сигналами регулюваль­ника або пішохідного світло­фора, а при його відсутності - транспортного світлофора.

4.5. На нерегульованих пі­шохідних переходах пішоходи можуть виходити на проїжджу частину після того, як оцінять відстань до транспортних засо­бів, що наближаються, їх швид­кість і переконаються, що пе­рехід буде для них безпечний. При перетині проїжджої части­ни поза пішохідного переходу пішоходи, крім того, не пови­нні створювати перешкод для руху транспортних засобів і ви­ходити з-за транспортного за­собу або іншої перешкоди, що обмежує оглядовість, не пере­конавшись у відсутності тран­спортних засобів, що наближа­ються.

4.6. Вийшовши на проїжджу частину, пішоходи не повинні затримуватися або зупиняти­ся, якщо це не пов’язано із за­безпеченням безпеки руху. Пі­шоходи, які не встигли закін­чити перехід, повинні зупини­тися на лінії, що розділяє тран­спортні потоки протилежних напрямків. Продовжувати пе­рехід можна, лише переконав­шись у безпеці подальшого ру­ху і з урахуванням сигналу світ­лофора (контролера).

4.7. При наближенні тран­спортних засобів з включеними синім проблисковим маячком і спеціальним звуковим сигна­лом пішоходи повинні утри­матися від переходу проїжджої частини, а ті, що знаходяться на ній, повинні дати дорогу цим транспортним засобам і негай­но звільнити проїжджу частину.

4.8. Очікувати маршрут­ний транспортний засіб і так­сі дозволяється тільки на під­нятих над проїжджою части­ною посадкових майданчиках, а при їх відсутності - на тротуа­рі або узбіччі. У місцях зупинки маршрутних транспортних за­собів, не обладнаних підняти­ми посадковими майданчика­ми, дозволяється виходити на проїжджу частину для посадки в транспортний засіб лише піс­ля його зупинки. Після висадки необхідно, не затримуючись, звільнити проїжджу частину. При русі через проїжджу части­ну до місця зупинки маршрут­ного транспортного засобу або від нього пішоходи повинні ке­руватися вимогами пунктів 4.4- 4.7 Правил.


Источник: http://dnl.dn.ua

С. ГРІЦЕНКО, капітан, інспектор ДАІ м. Добропілля.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх