ГСЧС г.Доброполье: "Как себя вести, если оказались заложниками у террористов"

Переглядів: 1343 0 11.03.2015 в 19:38:22 Новини МНС
ГСЧС г.Доброполье:

   На жаль, ніхто з нас не захищений від ситуації, коли ми можемо опинитися в заручниках у терористів. Але все ж є декілька універсальних правил. Постарайтеся дотримуватися спокою і не показувати свого страху. Не чиніть терористам опору, не намагайтеся вступати з ними в бесіду, не прагніть розжалобити їх або відговорити від виконання наміченого ними плану. Виконуйте їх вимоги і не реагуйте на їх дії щодо інших заручників.

​   Коли відбувається захоплення заручників слід пам'ятати, що тільки в момент захоплення заручників є реальна можливість втекти з місця події. Ні в якому разі не можна кричати, висловлювати своє обурення. Налаштуйтеся психологічно, що моментально вас не звільнять, але пам'ятайте, що звільнять вас обов'язково.

​   Не порушуйте встановлених терористами правил, щоб не спровокувати погіршення умов вашого утримання. Не слід, наприклад, пробувати зв'язатися з рідними або правоохоронними органами. Якщо про це стане відомо вашим викрадачам, вони сприймуть це як непокору і, як мінімум, зроблять режим вашого утримання більш жорстким.

​   Може наступити такий момент, коли турбота про стан власного духу і тіла стане здаватися вам безглуздою. В такій ситуації дуже важливо відволіктися.

​   Активна поведінка заручників може налякати терористів, і у відповідь вони проявлять жорстокість. Чим менше у них страху, тим менше буде і агресії. На кожен значний рух, який ви збираєтеся провести, слід просити дозволу. Якщо хтось із заручників, навіть з найкращих спонукань, проявляє активність, його необхідно заспокоїти, утримувати, не давати кричати і лаятися.

​   Якщо заручнику дозволили вступити в контакт з рідними, слід заспокоїти близьких і попросити прикласти максимум зусиль для звільнення. Також при розмові з родичами треба пояснити, якщо ви маєте таку інформацію, які вимоги викрадачів.

​   Коли почався штурм, необхідно впасти на підлогу і закрити голову руками, намагатися при цьому зайняти позицію подалі від вікон і дверних прорізів. Тримайтеся подалі від терористів, тому що при штурмі по них будуть стріляти снайпери.

​   Не старайтесь самостійно чинити опір терористам. Якщо на вас повісили бомбу, потрібно без паніки голосом або рухом руки дати зрозуміти про це співробітникам спецслужб.

​   Фіксуйте в пам'яті всі події, які супроводжують захоплення. Ця інформація буде дуже важлива для правоохоронних органів.

 

Добропільський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх