Две жительницы Доброполья "подарили" мошенникам 25 000 грн

Переглядів: 1862 0 25.05.2016 в 15:32:18 Новини поліції
Две жительницы Доброполья

Громадяни «подарували» шахраям більше ніж 130 тисяч гривень

Правоохоронці вкрай стурбовані, що останнім часом почастішали випадки, коли громадяни потрапляють у шахрайські пастки та витрачають власні кошти. Тільки за останній тиждень 11 громадян, які проживають у Покровську, Добропіллі, Селидовому, Авдіївці та Мирнограді перевели на рахунки шахраїв понад 130 тис. гривень.

Незважаючи на постійні застереження, які систематично виходять в засобах інформації, довірливі громадяни продовжують потрапляти на «гачок» аферистів.

Так, у Покровську місцевий житель побачив в Інтернеті оголошення про продаж трактору МТЗ, чоловік зацікавився товаром. Продавець запропонував йому перевести гроші через банкомат на карту. Покупець, не замислюючись, перевів на рахунок зловмисників 93500 гривень. Звичайно, після отримання грошей продавець перестав відповідати на телефонні дзвінки і товар не передав.

В цей же день ще одна мешканка Покровська перевела на рахунок шахраїв 2600 гривень. Потерпіла також хотіла придбати товар через Інтернет. В результаті довірливості жінки – ні грошей, ні товару.

У місті Селидове за минулий тиждень троє місцевих мешканців стали черговими жертвами шахраїв. Потерпілі хотіли придбати через Інтернет одяг. Громадяни перевели 2000 гривен на вказаний рахунок, тільки речей не отримали.

В Добропіллі дві місцеві мешканки також потрапили в тенета шахраїв. Жінки разом перевели на рахунок аферистів 25000 гривень за придбання товару в мережі Інтернет.

Ще один факт шахрайства зареєстрований в Авдіївці. Шахраї заволоділи грошовими коштами з картки потерпілої на суму близько 2000 гривень.

А у Мирнограді троє місцевих мешканців теж невдало «купили» товар через Інтернет. Після того, як «покупці» нібито перевели на картку продавців гроші, товар вони так і не отримали.

Всі ошукані громадяни звернулися в поліцію із заявами. За всіма вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Поліція вживає заходів для встановлення і затримання зловмисників та вилучення викрадених коштів.

Водночас поліцейські попереджують громадян: не вірте незнайомцям, які пропонують вам неймовірні вигоди і миттєве збагачення з «мінімумом витрат». Пам’ятайте, що безкоштовний сир буває лише у мишоловці.

Правоохоронці вкотре радять громадянам, дотримуватись деяких правил, аби не стати об’єктом злочинних посягань:

- уникайте відносин купівлі-продажу через інтернет, особливо по оголошенням;

- не перераховуйте вперед гроші за товар, який собі обрали;

- не варто довіряти дуже низьким цінам;

 

- розраховуйтесь лише при отриманні товару.

Будьте пильні, перевіряйте надану вам інформацію, не довіряйте незнайомим людям! Та якщо ви чи ваші знайомі все ж таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до відділу поліції.

 

Добропільське відділення поліції

Красноармійського відділу поліції

ГУ НП в Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх