В Доброполье опять "разгулялись" мошенники

Переглядів: 1805 0 26.08.2016 в 02:30:10 Новини поліції
В Доброполье опять

Добропільські правоохоронці постійно звертаються до мешканців міста та району із застереженнями, щодо вчинення відносно них шахрайських дій, та, як показує статистика, більшість громадян не придають цьому великого значення. Тому й продовжують потрапляти на гачок аферистів, які грабують людей, обманом входячи у довіру та видурюючи в них останні копійки.

Число ошуканих громадян шахрайським способом зростає. Зауважимо, що останнім часом зменшилася кількість телефонних аферистів, проте збільшилося шахрайств при купівлі товарів через Інтернет-мережу.

Покупців приваблюють занижені ціни. Тож громадяни, забувши про обережність, роблять необдумані замовлення та проводять оплату до отримання товару.

Так, нещодавно до Добропільського відділення поліції звернулась 35-річна місцева мешканка, яка повідомила, що невідома особа заволоділа її коштами у сумі 600 гривень, які вона перерахувала за покупку через мережу Інтернет. Гроші потерпіла переказала через банк, а замовлення так і не отримала.

А через декілька днів до чергової частини Добропільського відділення поліції знову надійшло повідомлення про вчинення шахрайських дій на території району, але вже іншого плану. Адже зловмисники не втомлюються винаходити все нові схеми обману, а неуважні та довірливі громадяни стають їхніми жертвами.

До поліції звернувся 58-річний мешканець села Святогорвіка, чоловік повідомив про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 1314 гривень. Потерпілий розповів, що до нього зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником банку. Зловмисник випитав у заявника конфіденційні дані та пін-код банківської картки і вже через кілька хвилин всі гроші з його картки зникли.

По вищевказаних фактах відкрито кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути виваженими й обережними, особливо у випадках, коли невідомі, представляючись працівниками різних установ, відомств, служб випитують у вас конфіденційні дані та паролі банківських карток. У жодному разі по телефону не надавайте ніякої подібної інформації, так ви убезпечити себе від шахрайства, а ваші гроші залишаться цілими та неушкодженими.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх