Добропольских педагогов учили противостоять мошенничеству

Переглядів: 1131 0 18.02.2018 в 11:00:22 Освіта
Добропольских педагогов учили противостоять мошенничеству

Керівник Добропільського відділення поліції Євген Тугай зустрівся із педагогами та робітниками навчальних закладів міста Добропілля аби розказати про найпоширеніші види шахрайств, які останнім часом набули популярності. Про це повідомляється на сайті Покровського відділу поліції.

Свій виступ у залі НВК №5 головний правоохоронець Добропілля розпочав із статистики. Так, Євген Тугай розповів, що в минулому році Добропільським відділенням поліції було зареєстровано більше 100 випадків шахрайств, значна частина яких була скоєна з використанням мобільних телефонів, банківських карток, платіжних терміналів та інтернет-ресурсів.

«1 мільйон 350 тисяч гривень – загальна сума збитків потерпілих від рук правопорушників, які незаконно отримали особисті данні громадян та, скориставшись їхньою довірою, позбавили грошових заощаджень. На сьогоднішній день з початку 2018 року нашими співробітниками вже відкрито 11 кримінальних проваджень за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Інтернет-аферистам вже вдалося збагатитися за рахунок мешканців Добропільщини більш ніж на 250 тисяч гривень. Ми постійно проводимо профілактичні бесіди із населенням, розповсюджуємо інформаційні листівки, розміщуємо білборди із відповідними попередженнями, але кількість ошуканих громадян зростає день за днем»,- зауважив присутнім т. в. о. начальника Добропільського відділення поліції Євген Тугай.

Також керівник поліції навів присутнім кілька прикладів поширених шахрайських схем, а саме: телефонні дзвінки від «співробітників банку», які просять назвати персональні дані для уточнення інформації та здійснення різних банківських операцій; «правоохоронців», які пропонують свою допомогу у вирішенні питань щодо родичів, які ніби то потрапили у поліцейський відділок; хибні оголошення з продажу неіснуючих товарів на інтернет-сайтах, фейкові акції – «Ви виграли автомобіль» та інші.

Правоохоронець зазначив, що попередити шахрайство значно легше, ніж його розкрити, тому попросив педагогів бути пильними та розповісти своїм знайомим почуту ними сьогодні інформацію.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх