Вниманию будущих пенсионеров Доброполья

Переглядів: 1319 0 24.12.2017 в 13:00:01 Пенсійний фонд України
Вниманию будущих пенсионеров Доброполья

Робота з майбутніми пенсіонерами стала одним із пріоритетнихнапрямків роботи у відділі обслуговування громадян Добропільськогооб'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області. Спеціалістами управління здійснюється попередня перевіркадокументів, необхідних для призначення пенсії.

Кількість осіб передпенсійного віку, які звертаються на прийомзростає з кожним роком. Спеціалісти допомагають визначити право напенсію, обрати оптимальний період заробітку, здійснюють правовуоцінку записів трудової книжки та інших наданих документів.

До співпраці залучено як кадрові служби підприємств, так ісільські та селищні ради. На базі районних та міських Центрівзайнятості періодично проводяться уроки пенсійної грамотності з різними віковими групами населення.

Непоодинокими є випадки, коли трудові книжки заповнені з численними порушеннями Інструкції про порядокведення трудових книжок. Мають місце невчасно внесені записи, необумовлені виправлення, закреслення, відсутніпечатки та підписи посадових осіб, записи не містять відповідної інформації для визначення пільгового стажу (пророботу протягом повного робочого дня, віднесення до відповідних Списків виробництв, професій тощо). Длязарахування до страхового (пільгового) стажу таких періодів необхідні уточнюючі довідки. Розшук підприємств, установ, організацій, їх правонаступників, архівів ліквідованих підприємств вимагає певного часу. А якщо людинапрацювала в інших областях, в країнах СНД, процес одержання документів, актів перевірок може тривати декількамісяців. Саме для відпрацювання таких питань ведеться робота з майбутніми пенсіонерами.

Завчасна правова експертиза змісту та належного оформлення документів є важливим кроком до своєчасногопризначення пенсій.

Тож, заздалегідь, за декілька місяців до досягнення пенсійного віку, Ви можете звернутись до відділуобслуговування громадян Добропільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області таотримати фахову консультацію, оформити справу «Майбутнього пенсіонера», одержати, в разі необхідності допомогу, та у запропонований Вам час звернутись із відповідною заявою (заява на призначення пенсії за віком (в тому числіпільгової) приймається не раніше, ніж за 1 місяць до настання пенсійного віку).

Працівникам ліквідованих підприємств без визначення правонаступника не потрібно чекати досягненняпенсійного віку. Звернутися за підтвердженням пільгового стажу на Комісію можна вже сьогодні. Спеціалістидопоможуть сформувати необхідний пакет документів для розгляду на Комісії.

Якщо громадяни будуть заздалегідь замислюватися над пенсійним майбутнім, розуміти і знати основнізаконодавчі норми, то це неодмінно найкращим чином позначиться на функціонуванні всієї системи пенсійногозабезпечення.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх