Добропольчанам на заметку: почему нужно создавать ОСМД?

Переглядів: 952 0 21.07.2018 в 11:00:07 Новини комунальних служб
Добропольчанам на заметку: почему нужно создавать ОСМД?

Термін «ОСББ» (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) вперше став відомим у 1992 році. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – це юридична особа, яка є неприбутковою організацією.

ОСББ – єдиний спосіб для власників житлових і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку спільно володіти, користуватися, здійснювати управління будинком, а також утримувати свою власність у доброму стані.

В Україні статус ОСББ визначається Законом України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

На відміну від будинків комунальної власності, члени ОСББ самостійно визначають розмір внесків на утримання будинку, самі визначають черговість проведення поточного ремонту і набувають реального впливу на якість цих робіт. ОСББ як юридична особа може отримувати кредит на проведення ремонтів, встановлення лічильників, облаштування прибудинкової території тощо. Після прийому будинку на свій баланс ОСББ може здавати у оренду допоміжні приміщення і використовувати ці кошти на поліпшення технічного стану житла.

Вищим керівним органом ОСББ є загальні збори. На загальних зборах члени об’єднання здійснюють своє право вирішувати пов’язані з діяльністю ОСББ питання, такі як: затвердження річного звіту та плану господарської діяльності наступного року, внесення змін до статуту, вибори правління і ревізійної комісії, використання (наприклад, здача в оренду) допоміжних приміщень будинку.

Основним документом об’єднання є статут.

Поточний контроль за надходженням та витрачанням коштів в об’єданні здійснює правління. Правління періодично звітується на загальних зборах про виконання фінансового плану, укладає угоди та наймає на роботу працівників для виконання робіт по утриманню будинку.


Джерело: https://mrd.gov.ua

Мітки: осбб, дома


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх