16 січня представники Добропільського теркому прийняли участь у Всеукраїнському профспілковому віче + ФОТО

Переглядів: 1019 0 21.01.2020 в 10:30:56 Новини підприємств
16 січня представники Добропільського теркому прийняли участь у Всеукраїнському профспілковому віче + ФОТО

16 січня, в м. Києві в Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок (Жовтневий палац) у зв’язку з просуванням урядових законопроектів, які порушують права і гарантії працюючих та позбавляють профспілки права на їх представництво та захист, відбулося Всеукраїнське профспілкове віче. На Профспілкове віче з’їхались представники первинних профспілкових організацій з усієї України.

На профспілкованому віче прийняли участь голова Добропільської територіальної організації Древаль П.П., заступник голови територіальної організації, голова первинної профспілкової організції шахти «Білозерська» Войтович М.А., голови первинних профспілкових організацій шахт «Добропільська»- Березницький З.З., «Алмазна» — Редька О.Г., Піонер» — Савчук С.Є..

Профспілку працівників вугільної промисловості України представляли 50 делегатів шахтарських колективів з усіх регіонів держави.

Захід розпочався з виступу голови Федерації профспілок України Григорія Осового, якій озвучив загрози, які небезпечні для кожного працюючої людини в запропонованих владою реформах трудового законодавства. Профспілковий лідер закликав до консолідованості всього профспілкового руху країни для відстоювання соціальних та економічних прав працівників. Також голова ФПУ зазначив, що всі реформи, які готуються на ринку праці повинні розроблятися спільними зусиллями соціальних партнерів.

В обговоренні запропонованих змін до трудового законодавства взяли участь представники всіх галузей, які висловлювали свою незгоду із запропонованими законодавчими ініціативами. Представники шахтарської Профспілки зазначили, що та недолуга політика, яка проводиться у вугільній галузі веде до тотального знищення галузі в цілому, шахтарі цілими бригадами виїжджають за кордон у пошуках кращої оплати праці.

Учасниками Всеукраїнського профспілкового віче прийнято Резолюцію, яку вирішено відразу передати до Офісу Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України.

Спілчани вимагають від керівництва держави зупинити процеси законодавчого руйнування трудового законодавства і трудових прав, що намічено у законопроекті «Про працю» № 2708, законопроектах щодо змін у діяльності професійних спілок (№ 2681) та системи загальнообов’язкового державного соціального страхування (№ 2275).

Відкликати з Верховної Ради України проект Закону України «Про працю». Розпочати роботу над справедливою трудовою реформою спільно з профспілками і роботодавцями та у відповідності до Конституції України і міжнародних зобов’язань держави, а також за участю експертів Міжнародної організації праці.


Джерело: http://dobrterkom.com.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх