«Зламати систему»: як українці намагаються «ковідну тисячу» витратити на свої потреби

Переглядів: 997 0 17.01.2022 в 07:00:46 Новини України
«Зламати систему»: як українці намагаються «ковідну тисячу» витратити на свої потреби

Чи вдається «зламати систему» охочим витратити кошти з програми єПідтримка не лише на книги: про що говорять у соцмережах.

Українці винаходять все більше методів з метою отримати гроші з програми допомоги «на руки». Раніше на сайті для оголошень можна було побачити продаж «ковідної тисячі» за суму, меншу на кількасот гривень. Це працювало так: ви надсилаєте свої гроші людині на карту, припустимо, 600 грн, а вона оплачує зі своєї картки «Єпідтримка» абонемент у спортзал за 1000.

Проте зараз цих оголошень немає. Принаймні ми їх не знайшли.

Та на цьому способи «зламати систему» не закінчуються. Автор на відео пропонує оплатити книгу на його сайті.  А далі продавець запевняє, що поверне покупцеві 600 грн на карту будь-якого банку. Чоловік заявив, що цей метод легальний.

А щодо пива у кінотеатрі, то користувачі повідомлять і про успішні спроби, так і про провали. А все через те, що ММС-код продавця має бути дозволений програмою. Тобто якщо у кінотеатрі окремо термінали на бар та на купівлю квитків, то обдурити систему не вийде.

Постановою Кабінету Міністрів передбачено перелік сфер діяльності та кодів категорії продавця (МСС-код). Ваші гроші будуть зняті з рахунку, якщо ви їх вирішите віддати продавцю у сфері культури, пасажирських внутрішніх перевезень залізничним та авіаційним транспортом або ж у сфері фізичної культури і спорту.

Також це наша колега перевірила це у кінотеатрі Kinopark. Вона купила пиво та попкорн, оплата пройшла.

Отримати готівкою кошти шляхом повернення оплачених картою «єПідтримки» квитків на поїзд чи концерт теж не вийде. Люди у коментарях повідомляють, що гроші повернуться на ту карту, якою була здійснена оплата.

Також користувачі у Тік-току заявляли, що купували на сайтах книжкових магазинів товари для дому. Проте на даний момент оплата за гроші програми «єПідтримки» не проходить.

Ми спробували перевірити, проте купити термос не вдалося. У сповіщенні було вказано, що цей товар сплатити картою «єПідтримка» не можна.

Є варіант купувати книги, квитки та перепродавати їх на відповідних майданчиках. Проте все ж рекомендуємо гарно проводити час у кіно, театрах чи у подорожах..

 


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх