Жители Доброполья могут принять участие в конкурсе шахтерских историй

Переглядів: 2045 0 07.05.2016 в 15:12:31 ГО Добро
Жители Доброполья могут принять участие в конкурсе шахтерских историй

Якщо Ви молоді та активні, цікавитесь історією свого краю - запрошуємо Вас подати заявку на участь у літній молодіжній волонтерській програмі зі збору усних історій у шахтарських родинах Донеччини та Львівщини "Шахтарські історії зі сходу та заходу України". Реченець: 15 травня 2016 р.

Збір життєвих історій шахтарів дасть змогу заглибитись у їхнє середовище, зрозуміти культурні особливості шахтарських громад, познайомитися з історією шахтарської праці в Україні, з життям працівників однієї з найстаріших промислових галузей, дізнатись про солідарність шахтарського руху.

Ми ставимо за мету дослідити шахтарську ідентичність та вплив середовища на життя у шахтарських містах, містечках та селищах; хочемо зафіксувати історію українських шахтарських родин, а також створити можливості для діалогу всередині промислових шахтарських громад України та між ними щодо майбутнього цих громад. У підсумку реалізації проекту буде створено онлайнову галерею життєвих історій шахтарських родин, а також документально-публіцистичну стрічку на основі кількох історій.

Волонтерська програма відбуватиметься на Донеччині та Львівщині протягом червня-серпня 2016 р. і складатиметься з таких етапів:

  • навчання роботи з усними історіями (27-29 травня);
  • запис життєвих історій у шахтарських громадах (червень-липень);
  • опрацювання усних історій (серпень).

До участі у програмі запрошуємо соціально активних молодих людей віком 18-25 років, які мешкають у шахтарських громадах Донецької та Львівської областей, цікавляться історією власного краю. Обов’язковою умовою є участь у всіх етапах волонтерської програми.

Щоби взяти участь у програмі, просимо до 15 травня заповнити онлайнову заявку. Про результати відбору ми повідомимо до 18 травня включно. Ми також заохочуємо Вас зазначати у заявці інформацію про шахтарські родини у Вашій громаді, до яких можна звернутися по інтерв’ю.

Відповідно до результатів конкурсного відбору ми плануємо відібрати 15 учасників з Донеччини та Львівщини.

Участь у волонтерській програмі безкоштовна. В межах програми забезпечуємо проїзд, проживання, харчування учасників, у тому числі ми відшкодовуємо витрати на проїзд учасників тренінгу, забезпечуємо проживанням та харчуванням учасників.

Більше інформації про проект тут.

Контакти організаторів:

Олекса Стасевич, МГО “Основи свободи”
+380 67 622 7218, +380 50 309 7997
[email protected](link sends e-mail)

Марія Ворончук, ГО "Наше майбутнє"
+380 50 055 9750

www.ukrainian-action.org.ua

 


Джерело: http://www.iofc.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх