Житель села Доброполья перевел мошенникам со своей банковской карточки 4,5 тыс. гривен

Переглядів: 1691 0 13.10.2016 в 06:00:06 Новини поліції
Житель села Доброполья перевел мошенникам со своей банковской карточки 4,5 тыс. гривен

Довірливі жителі Покровської оперативної зони за минулу добу подарували шахраям 14 тисяч гривень

Жертвами різноманітних шахрайських схем стали жителі Добропілля та Селидово. За минулу добу двоє громадян віддали шахраям 14 тисяч гривень. Нині поліцейські встановлюють особи зловмисників, а громадянам радять бути уважним та обережним до збереження своїх заощаджень.

Так, у Добропіллі 60-річний місцевий житель через надмірну довірливість перевів зі своєї банківської картки на рахунок шахраїв 4500 гривень. Чоловік хотів придбати товар через Інтернет та наперед перерахував гроші, однак бажану річ він так і не дочекався.

В цей же день мешканець Селидово подарував шахраям 9500 гривень. Молодий чоловік отримав повідомлення про те, що він став власником автомобілю і йому необхідно сплатити комісію за виграний автомобіль. Аби з'ясувати деталі, хлопець перетелефонував на вказаний номер і оператор підтвердив інформацію про виграш.

«Переможця» попросили лише оплатити певну суму на комісійні, податки та інші витрати. Молодий чоловік навіть не замислюючись  перерахував на рахунок шахраїв 3000 гривень. Вже через кілька хвилин йому знову зателефонували і сказали, що для повного оформлення автомобілю необхідно перевести ще  певну суму грошей. Молодий чоловік без вагань скинув ще 3500 гривень, а потім шахраї видурили в нього ще 3000 гривень. Після цього він знову зателефонував на номер, але трубку уже ніхто не підняв. Потерпілий звернувся за допомогою до правоохоронців.

Поліція вживає всіх можливих заходів, аби встановити особи зловмисників. У той же час, поліцейські звертаються до громадян з проханням бути уважними та обережними при спілкуванні із невідомими особами, які просять чи вимагають віддати або перерахувати грошові кошти. Не ведіться на шахрайські хитрощі недобросовісних громадян.

Поліцейські уже неодноразово наголошували, не вірити жодним повідомленням. Їх, як правило, шахраї надсилають із одноразових номерів мобільних операторів, через Інтернет або, використовуючи спеціальні програми.

Якщо Вам надійшло повідомлення про виграні призи, обов’язково перевірте, з якого номеру вони були відіслані, поцікавтеся у мобільних операторів, чи проводилися будь-які розіграші і чи справді Ви є переможцем. В жодному разі не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Пам'ятайте, питання оформлення призу не вирішується в режимі телефонної розмови.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх