Землекористувачі Добропільського району - треті в області за надходженнями плати за землю

Переглядів: 697 0 12.10.2020 в 07:30:10 Новини району
Землекористувачі Добропільського району - треті в області за надходженнями плати за землю

За дев’ять місяців 2020 року місцеві бюджети Донецької області отримали 869,4 млн грн плати за землю.
Переважну частину надходжень до місцевої казни забезпечують платники - юридичні особи, які за січень-вересень поточного року вже перерахували 712,2 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності.
В свою чергу, фізичні особи перерахували 157,2 млн грн, у порівнянні з 2019 роком приріст додаткових надходжень до місцевих бюджетів склав 7,2 млн грн, або 5 відсотків.
Плата за землю за показником найбільших надходжень до місцевих бюджетів у 2020 році посідає друге місце. За результатами січня-вересня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає 9 відсотків.
За територіальною приналежністю найбільші надходження земельного податку сплачено за землі м. Маріуполя – 195,2 млн грн, землекористувачі Слов’янського району поповнили місцеві бюджети на 99,3 млн грн, а Добропільського району - на 94,9 млн гривень.
Податкова служба Донеччини нагадує, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ

Мітки: плата, земля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх