Вниманию владельцев квартир, предоставляемых в аренду в Доброполье!

Переглядів: 1597 0 04.03.2018 в 12:00:09 Новини податкової інспекції
Вниманию владельцев квартир, предоставляемых в аренду в Доброполье!
Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області звертає увагу громадян, що надають в оренду житло, декларуванню в певних випадках підлягають також і доходи від здавання в оренду нерухомого майна.
Якщо платник податку отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, то такий платник податку зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року.
Відповідно до статті 67 Конституцїї України та ст. 16 Податкового Кодексу України (далі - ПКУ) платник податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених ПКУ.
Нагадуємо, отриманий у 2017 році дохід від здачі в оренду квартири фізичній особі, незареєстрованій як самозайнята особа, необхідно оподаткувати податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором – 1,5 %.
Граничні строки подання декларації для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність – до 1 травня року, що настає за звітним Тобто, податкову декларацію про майновий стан і доходи слід подати за 2017 рік не пізніше 01 травня 2018 року.
Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.
Крім того, попереджаємо, що згідно з нормами п.п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 ПКУ пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичних осіб не застосовуються до об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).
Щодо порядку обчислення податку на нерухомість, то підпунктом 266.5.1 ПКУ передбачено, що ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 м2 бази оподаткування.
Мінімальна заробітна плата на 01.01.2017 р. визначена у розмірі 3 200,00 грн. Отже, граничний розмір ставок, передбачений для розрахунку податку в 2018 році за звітний 2017 рік, не повинен перевищувати 1,5 %, або 48,00 грн. за 1 м2 бази оподаткування.
При необхідності, платники можуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників Добропільської ОДПІ та Олександрівського відділення та додатково з’ясувати всі незрозумілі для платника податку питання щодо порядку заповнення та надання податкової декларації.
Адреси ЦОП: м. Добропілля, пров.Європейський,4 та смт.Олександрівка, площа Олександра Невського,3
Звертаємо увагу, подати декларацію можна як у паперовому вигляді в ЦОП, так і за допомогою сучасних інформаційних технологій.
У разі подання декларації в електронному вигляді, декларантам варто скористатися спеціальним сервісом «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді», який розміщений на офіційному веб-порталі ДФС України.
Шановні громадяни! Добропільська ОДПІ закликає виконати свій конституційний обов’язок - своєчасно подати декларацію та сплатити податки.
Телефон для довідок: ЦОП Добропільської ОДПІ (06277) 2-88-74;
ЦОП Олександрівського відділення (06269) 2-12-54.

Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх