В. Бабурін разом зі своїм другом Маратом Ільїчовим на велосипедах проїхали понад дві тисячі кілометрів

Переглядів: 910 0 12.10.2021 в 09:30:02 Новини спорту
В. Бабурін разом зі своїм другом Маратом Ільїчовим на велосипедах проїхали понад дві тисячі кілометрів

Назустріч вітру та сонцю

Для когось і підйом на кілька поверхів без ліфту вже є важким завданням. Хтось проходить пішки багатокілометрові маршрути в горах. А дехто осідлав свого залізного коня і гайда Україною.

Влітку 33-річний Віталій Бабурін з Добропілля разом зі своїм другом Маратом Ільїчовим з Краматорська на велосипедах проїхали понад дві тисячі кілометрів. Віталій захопився велопоїздками у 2019 році, минулого року промандрував до Дніпра.

- До подорожі ми почали готуватися заздалегідь, десь за півроку. Визначалися з маршрутом, готувалися фізично, також готували велосипеди та додаткове спорядження. Проїхали Харків, Суми, Київ, Одесу, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя. Я закінчив подорож у Добропіллі, а Марат відправився ще на велопробіг на Харківщині, так що він накрутив значно більший кілометраж, ніж я.

- Розкажи, будь ласка, про підготовку, з чого вона складалася.

- Щодо фізичної, то регулярно займаюся силовими вправами, звичайно, не палю, щоб мати добре дихання, займаюсь на тренажерах. Щодо техніки, то ми мали і деякі запасні частини, і ремонтне спорядження, адже не завжди якась поломка може трапитися у місті чи селі. Треба мати ремкомплект під рукою.

- Щодо поломок. Часто шини пробивали?

- Як не дивно, жодного разу. А ось в Прилуках на Чернігівщині довелось відвідати веломайстерню. Та поломка не була доволі серйозною, тому довго не забарилися.

- А якої якості дороги, де було найважче їхати?

- Звичайно, ми вибирали більш-менш пристойні шляхи між великими містами, тому нарікати на велику кількість ям недоречно. Але винятки були. На півночі України їхали дорогою з залізобетонних плит, там, звичайно, дуже трясло, адже їхали на швидкості 70 км/год. Вкрай погана дорога до Марганцю у Дніпропетровській області. Між Херсоном та Миколаєвом дорога в доброму стані, та занадто вузька, а рух вантажівок дуже насичений.

- Рельєф України різноманітний, і хоча ви не доїхали до Карпат, десь були труднощі природнього характеру?

- Так, найскладніше було на Одещині. Думав, що Ізюмський підйом довгий, та коли побачив в кілька разів довший, то зрозумів, що на Харківщині так, легка прогулянка. Кілька кілометрів вгору, і такий підйом не один, спочатку це виснажувало, та згодом призвичаїлися.

- Як щодо безпеки на дорогах? І вашої, і водіїв на авто чи мотоциклах?

- До безпеки ми поставилися відповідально, тому мали і ліхтарі, і світловідбиваючі жилети, адже інколи їхали в сутінках. Відвертих порушників правил дорожнього руху не зустріли, навпаки, водії часто підбадьорювали нас сигналами.

- Будь яка подорож- це не тільки рух, а й відпочинок. Де ночували, як готували їжу?

- Найбільша відстань, яку ми подолали за день, 270 км, найменша – 150, тому відпочинок був потрібен. Зазвичай намагалися переночувати у хостелах, та коли до найближчого міста залишалося кілометрів 50, розташовувалися просто неба – мали з собою спальники. На пальнику розігрівали їжу, кип’ятили воду для чаю чи кави, та звичайно купували поїсти в магазинах, щоб не обтяжувати себе зайвою вагою. Мій вантаж був вагою 15-20 кг, а ось Маратів, мабуть, вдвічі більше. До того ж, вся подорож пройшла у спекотну погоду, а це теж давалося взнаки.

- За майже двотижневу подорож бачили тільки сірий асфальт, машини чи вистачило часу і на огляд міст?

- Майже в кожному обласному центрі знаходилися друзі-велосипедисти, які знайомили нас з місцевими пам’ятками, допомагали обрати найлегший і найкоротший шлях, аби виїхати з міста. Тому побачили багато чудових споруд і природних краєвидів.Багато важила і підтримка добропільських велолюбителів. Особливо хочу відзначити Олександра Гоголя, багаторічного організатора велопробігів Добропільщиною.

Традиційне останнє питання – про майбутні велоподорожі. Віталій поки не планує найближчим часом долати великі відстані. Та з огляду на його захопленість велоспортом віриться, що його чекає ще не одна мандрівка.


В. Бабурін разом зі своїм другом Маратом Ільїчовим на велосипедах проїхали понад дві тисячі кілометрів


В. Бабурін разом зі своїм другом Маратом Ільїчовим на велосипедах проїхали понад дві тисячі кілометрів


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх