В Добропольском районе занялись профилактикой заболевания людей ботулизмом

Переглядів: 815 0 12.08.2019 в 09:30:16 Новини Держпродспоживслужби
В Добропольском районе занялись профилактикой заболевания людей ботулизмом

В зв’язку з поширенням в Україні випадків захворювання людей на ботулізм, з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності як в Донецькій області, так і на Добропільщині, на виконання Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» № 4004-ХІІ, «Про захист населення від інфекційних хвороб» № 1645-ІІІ, «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» №771/97-ВР, «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» № 486-IV, «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побочні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-VIII  Добропільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує операторам ринку, які здійснюють обіг (реалізацію) рибної продукції, що потрібно робити для унеможливлення захворювання людей на ботулізм від придбаної у вашому торгівельному закладі рибної продукції:

• закладам торгівлі та громадського харчування – не допускати приймання та реалізацію риби без супровідної документації (декларації виробника, товаро-транспортної накладної) від постачальників, в немаркованій тарі. Не допускати перевезення риби транспортом, який не відповідає вимогам законодавства.

• власникам агропродовольчих ринків – заборонити надання торгівельних місць на реалізацію риби без проходження лабораторного контролю в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи про що свідчить наявність експертного висновку.

• населенню – остерігатися придбання риби та рибних продуктів в місцях невстановленої торгівлі, які не є контрольованими. При придбанні риби вимагати від продавців документи, які підтверджують якість та безпечність товару.

Підкреслюємо ще раз: не піддавайте себе небезпеці! Не ризикуйте своїм здоров'ям. Повністю виключите небезпечну їжу зі свого раціону, особливо з раціону вагітних жінок, людей похилого віку і дітей! Якщо ви або ваші близькі відмітили у себе симптоми захворювання - негайно телефонуйте "103". Ми добре розуміємо, що смачна їжа - велике задоволення. Але здоров'я і життя - задоволення значно більше і коштує того, щоб відмовитися від продуктів сумнівної якості .


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх